Om Kajaktiv

   

2020 har Kajaktiv 25 års jubileum , det är den äldsta Kajak företag som funnits på den svenska marknaden och det är vi stolta över.

Kajaktiv ägs fortfarande idag av människor som älskar uteliv och paddling.

Vi vill att ni ska känna exakt samma positiva upplevelse som oss när ni använder våra kvalitetsprodukter även inom vår utbildning och information.

Vi har en bred erfarenhet med oss i bagaget från 2,5 decennium tillbaka.

Grundaren till Kajaktiv James Venimore har paddlat aktivt i 35 år, vi har ett brett samarbete med allt från Svenska mästare till olika ambassadörer och vänner inom sporten från norr till söder.

Vi samarbetar med många leverantörer runt om i landet. Dessa finner ni på vår hemsida.


Det vi värderar högst är:


1) Kvalitets produkter som ger dig en trygg och positiv känsla på vattnet.

2) Produkter som vi själva använder och kan rekommendera och ha en långsiktig relation med våra kunder.

3) Vi skräddarsyr lösningar till just dina mål som tex val av produkt och användning.

4) Snabb och proffsig hjälp att komma igång efter att du fått din vara levererad så du snabbt kommer ut på vattnet och får njuta.

5) Vi erbjuder expertise råd och går igenom sporten och produkten så ni känner er trygga och komfortabla.

Våra rötter kommer från fors paddling,vi tror att om du vill paddla en svår och snabb bana, så är det fördel om har du tekniska färdigheter och känner dig komfortabel i de flesta olika paddlings förhållanden. Vi har en mångfaldig erfarenhet inom expedition kajakpaddling, inte bara i svenska vatten utan utomlands, till exempel på havet och floderna i Norge, Madagaskar, Nepal, Nya Zeeland, Sydafrika, Turkiet och många platser i Europa.

Kajaktiv ligger i Dala-Floda, 35 km från Borlänge i Dalarna i en vacker gammal traditionell by och vi har tur att ha en slalom forsbana utanför dörren och även lugnt vatten som ger oss det bästa av båda världarna när det kommer att prova på paddling. Dessutom har vi ett fantastiskt fiskevatten runt oss för kajakfiskaren. Karta >>


Vår butik i Dala-Floda har:


- Vår butik har ett brett sortiment av paddling och produkter för utelivet

- Kajaker och SUP brädor finns att testa & hyra

- Kurser för forspaddling , havspaddling och paddla på SUP bräda

- Klass 3 fors, precis utanför vårat kajakcenter perfekt för test paddling alla fors kajaker (och JA vi paddlar även på lunchtid ! )

- Boende finns för kursdeltagare och gäster, med komplett kök

- Efter paddling finns det ett område med spa och bastu

- Vi håller workshop för laga och fixa sina kajaker

- Vi har alltid mellan 150-250 kajaker i lager

Kajaktivtjörn
Vi har även en syster butik på Västkusten ,Tjörn i Bleket. Där har vi uthyrnings verksamhet och butik mitt i den fantastiska västkust miljön , världsklass för havspaddling!

www.kajaktivtjorn.se

Vi som jobbar på Kajaktiv

James Venimore (CEO/VD)

James började paddla för 25 år sedan i sitt hemland Nya Zeeland. Efter ett antal paddlingsexpeditioner och  jobb inom forspaddling i olika länder hamnade han i Sverige. Med sin gedigna utbildning och erfarenhet inom säkerhet är det James som håller i våra olika säkerhetskurser. Senaste resan gick till paddling & SUP surfing långt Corromandels fantastika kust i Nya Zeeland.

Hans Jansson: Sales & kundsupport och är en glad värmlänning.

 
Jobbar med sälj och kundsupport på Kajaktiv. Har paddlat kajak i ca 20 år, Förutom att paddla kajak gillar jag att skärmflyga, åka skidor både utför och på längden, gillar det mesta man kan göra utomhus.


Anna Zetterqvist (Ekonomi och Admin)

 

Vår import från Idre så kommer Anna som är vår stöttepelare . Anna tar hand om ekonomin och till stor del även telefonen med beställningar och information. Troligtvis världens snällaste medarbetare med blykoll på läget. När hon inte är på jobbet tar hon hand om sin familj i Dala-Floda

Jenny Bohlenius ( Försäljning och IT )

Inflyttad från Stockholm till Dalarna 2006. Erfarenhet från försäljning senaste 20 åren. Har fastnat för paddling. När hon inte jobbar är hon med sin familj , sonen Max 2 hundar och sambon Clas som tävlar i triathlon och multisport.


Kajaktivs Ambassadörer


Göran Gustavsson

49 år seglare, surfare, simmare, livräddare och SUPare, älskar vatten och aktiviteter i och runtomkring vatten.

Har rest och reser mycket och det var så jag först kom i kontakt med upplåsbar SUP och Redpaddle för möjligheten att få med en bräda på resan. För mig och familjen är det viktigt att hela familjen kan ha glädje av SUPen. Jag ser upplåsbar SUP som en helhetslösning där träning, tävling, upplevelse, surfing och lek med barnen är några. 2016 paddlade jag Göta Kanal från Mem till Sjötorp under 5 dagar för att uppleva en del av Svensk historia. Har varit med på en del SUP tävlingar runt om kring Sverige. Det blir runt 1000 km på SUP varje år.