Surfski

Surfski är en snabbt växande sport. Vi funderade länge på att ta upp detta i vårt sortiment, och när möjligheten dök upp kunde vi inte motstå. Vi erbjöds nämligen chansen att representera världsmästarmärket Think Kayaks i Sverige, ett erbjudande vi inte kunde tacka nej till.

Vi hittade inga produkter för ditt val.

Passar Alla

Det bästa med surfski är att de passar alla, oerfaren som proffs för att det är så oerhört enkelt och smidigt att paddla surfski!

Surfski är så mycket mer än att bara ta sig från punkt A till punkt B så snabbt som möjligt med hjälp av stora vågor i medvind. Surfski är en av de säkraste, enklaste och roligaste sätten att börja Paddla. Sporten kommer ursprungligen från Sydafrika där man i flera årtionden tävlat och paddlat i tuffa

och utmanande förhållanden längs kusten, gärna i stark medvind och stora vågor. Utifrån detta har surfskis utvecklats till snabba sjögående farkoster som passar till allt från havs-racing och multisport till ren turpaddling och motionspaddling. Surfskis kan paddlas i stort sett överallt och den öppna sittbrunnen gör att du enkelt och snabbt kan ta dig tillbaka upp om du skulle välta och du slipper att tömma kajaken tack vare självlänsingen.

Detta gör att surfskis passar extra bra till träning på vintern, för nybörjare som vill ha en trygg och säker farkost och inte minst till dig som inte tycker om känslan av att sitta ”instängd” i entraditionell kajak.

Think Eze och - Ace är båda modeller som passar särskilt bra till nybörjare och turpaddlare. Förutom säkerheten, farten och allsidigheten har vi själva lärt oss att uppskatta enkelheten med surfski. Dom är lätta att ta under armen, du behöver minimalt med utrustning och du får ett helt annat glid i vattnet än det du upplever i till exempel en havskajak. På varma sommardagar värmer solen skönt över hela kroppen och den

öppna sittbrunnen gör att du verkligen kan jobba med hela kroppen när du paddlar. Den låga vikten gör att du snabbt kan accelerera för att spurta eller fånga vågor och rodrets placering ger dig en enormt bra manövreringsförmåga i förhållande till längden på surfskin.
Allt detta gör surfskipaddlingen till en fröjd och ger extra motivation i träningen. Vi har stora förhoppningar för surfski och hoppas att du vågar testa, oavsett om du i grunden är en turpaddlare, forspaddlare eller racingkanotist. Vi är övertygade om att du kommer att ha en positiv upplevelse!

Surfskins detaljer

En surfski har inte lika många detaljer som en havskajak men de som finns skiljer sig en del från traditionella kajaker. Det kanske mest karaktäristiska draget för en surfski är dräneringsventilen som möjliggör självlänsningen. För övrigt så finns det bärhandtag i rostfritt stål, infästning för leash, luckor med luftventil, pedalsystem, underliggande roder samt en infästning om man vill sätta på ett släproder som är väldigt bra att ha vid multisportpaddling eller paddling på älv.


De olika varianterna av material hos Think Surfski

Konstruktionen för Elitekonstruktionen som har de mest avancerade materialen. De är lättare och styvare.

Konstruktionen för River konstruktionen som tål mer smällar. Perfekt för race i älvar.