Tillbehör till kajak

Precis som för många andra sporter finns det en uppsjö med tillbehör till din kajak de flesta för att se till att du är säker på vattnet och är essentiella om du ska göra längre turer. Forspaddlare har lite färre tillbehör då du har begränsat med plats och packutrymmen. Några av de vanligaste tillbehören till havskajak länspump, säkerhetslina för paddel, paddelflottör, kastlina/bogseringslina, kniv, lampa och drybags.

Underkategorier

Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-30 av 31

Sida
Per sida
Fallande ordning
  1. Spännband
    81,00 kr 90,00 kr
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-30 av 31

Sida
Per sida
Fallande ordning

Några vanliga tillbehör till forspaddlaren är en kastlina på minst 15 meter och en rejäl paddelkniv för att snabbt kunna skära av kastlinan i en nödsituation också bogseringslina och airbags till kajaken samt drybags för att hålla extra kläder och packning torr.  Utöver dessa tillbehör ska en paddlare alltid vara utrustad med ett första hjälpen oavsett vart, när och hur man paddlar. Har man ett bra kit för första hjälpen är det viktigt att man förvarar detta i en drybag eller annan vattentät lösning för att se till att gasbindor och annat inte blir dåliga av fukt.

Om man är ute och paddlar på havet eller en stor sjö är det att rekommendera att man har med sig en karta i ett kartfodral samt en kompass och även något sätt att hålla koll på väder och vind. Detta kan enkelt göras med en smartphone om täckning finns men tänk då på att ha ett  vattentätt mobilfodral så att du inte riskerar att enheten får en vattenskada. Om man vet att det kommer vara dålig täckning i området man har tänkt paddla så är det bra att ha med sig en radio för att kunna hålla koll på väderleken.

Vi vill även slå ett slag för ett tillbehör som verkligen kan rädda liv, en nödsändare som t.ex. Spot Gen3. I många fall kan det räcka med en telefon för att larma om olyckan är framme, men det kan vara så att du inte når fram till SOS-alarm med en telefon vilket kan ge katastrofala konsekvenser. Med det enkla och smidiga tillbehöret kan du enkelt nå nära och kära eller larma SOS vart du än är.

När man är ute och paddlar är det alltid viktigt att hålla en god vätskebalans och för att göra det enkelt att ta med sig litervis med vatten så har vi ett brett sortiment av vätskeblåsor och tillbehör från Source. Att slippa stanna och ta ur en vattenflaska ur en ryggsäck eller packlucka är underbart under långa turer. Det går även utmärkt att använda dessa vätskeblåsor till cykling, löpning, vandring, skidåkning, ja faktiskt de flesta sporter!

Har du frågor om kajaktillbehör eller inte hittar det du letar efter så kontakta gärna oss!