Butiken: +46 (0)241-223 61 • Kurser & Hyra: +46 (0)76-160 35 42 • Frågor och svar • Återförsäljare

Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Fiskekajaker

Stort utbud av fiskekajaker - du vet väl om att du kan testa din nästa fiskekajak hos oss på Kajaktiv i Dala-Floda?

Alla Fiskekajaker

Att fiska från en kajak

Varför du ska fiska från en fiskekajak

  • Du smyger lätt på vattnet. En fiskekajak har mindre skugga än en båt vilket stör fisken mindre. Fiskekajaken är också snabbare och enklare att manövrera till den plats du vill fiska på.
  • Plats. Med en fiskekajak tar du dig lätt fram på grunt vatten och ställen dit det är svårt att ta sig med en båt men också platser där det är svårt att ta sig till fots, branta och snåriga stränder. Detta ger dig en helt nya förutsättningar för att fånga fisken du är ute efter!
  • Miljö. En fiskekajak har betydligt mindre miljöpåverkan än vad en motorbåt gör. Dessutom är en fiskekajak nästintill ljudlös vilket ger dig en betydligt behagligare fisketur.
  • Hälsa. Att paddla kajak ger dig bra träning och motion vilket är bra för hälsan samtidigt som du får ägna dig åt det du älskar – att fiska.
  • Ekonomi. En fiskekajak är avsevärt billigare än en motorbåt och efter inköpet har du inga fler utgifter för att kunna ta dig ut på vattnet, slipp dom dyra drivmedelskostnaderna och eventuella reparationer på båtmotorn. Det går även utmärkt att låna ut kajaken till de andra familjemedlemmarna som vill testa fiskelyckan.

Så säger Tommy Lönnebacke om kajakfiske

Efter mer än 40 års fiskande har jag hittat den ultimata farkosten för fiske och det är fiskekajaken. Den är lika tyst som flytringen och fisken skyggar inte för kajaken på samma sätt som för en båt. Båten täcker visserligen större yta men du lär dig snabbt att vara mer noggrann med att fiska av de platser som täcks av med fiskekajaken och den blir på det viset en ännu vassare sportfiskare. Jag kombinerar nytta med nöje då jag får motion av att paddla lite längre sträckor. Ramper blir överflödiga då det är enkelt att sjösätta i princip var som helst. Det behövs inte mer än en lite stig för att du skall kunna nå fram och fiska i nya spännande vatten som inte kan nås med båt. Transport på takräcket är enkelt och det går snabbt att komma iväg hemifrån. Jag kommer åt grunda vikar som jag aldrig skulle våga ta mig till i båt. Grunda partier på älven med stora stenar är inga problem. Trolling, vertikalfiske, spinn eller flugfiske, alla metoder fungerar lika bra från fiskekajaken.

Vid närdistansfiske sitter jag för att ge en så låg profil som möjligt och fiskar jag större ytor då kan jag enkelt ställa mig upp och fiska stående. Eftersom ytan i kajaken är begränsad lär jag mig snabbt att minimera utrustningen till det jag verkligen använder och inte en massa ”bra att ha” saker.
Jacksons Kayaks fiskemodeller är riktigt genomtänkta med massor av små finesser skapade av fiskare för fiskare.Fiskekajakerna är otroligt stabila och vid hård vind så sitter man faktiskt bättre i kajaken än i båten, då kajaken inte slår som den större båten i vågorna. Kajaken behöver jag inte lämna in på service innan säsongsstarten, så den är alltid redo för nya äventyr. Utan buller så kommer jag även nära djur och naturlivet på land. Jag kan varmt rekommendera dig att prova på kajakfiske, det är ett fiske nära naturen, fisken och helt otroligt beroendeframkallande. When you go Yak´n you never go back!

Tommy Lönnebacke, Chefredaktör på Kajakfiskemagasinet.se