Byxor & Shorts

Kajakbyxor och shorts är speciellt gjorda för paddling. Med rätt plagg på benen blir paddlingen säkrare och roligare. Att klä sig efter vattentemperatur och hur länge man ska vara ute är två nyckelfaktorer när man väljer byxor eller shorts paddlingen.

Vi hittade inga produkter för ditt val.

Shorts för paddling

Till skillnad från vanliga badshorts brukar paddelshorts vara gjorda av material som inte kyler när de är blöta, som t.ex neopren. Både Sweet Shambala och Hiko neo core kombinerar mjuka neoprenshorts med ett löst yttertyg så de ser ut som vanliga shorts. Stilrent och funktionellt. Shortsen passar utmärkt på de lite varmare delarna av paddlesäsongen.

Byxor för paddling

Ska man vara ute på längre turer eller paddlar i lite kallare vatten är ett par kajakbyxor med täta fötter guld värt. Det är inte alltid det är 28 grader och sol på sommaren lagom till paddlingsturen heller. Ett par underställsbyxor i merinoull och ett par ullstrumpor under kajakbyxorna är optimalt för att hålla dig bekväm. Utanpå byxornas ”fötter” har man de paddelskor man trivs bäst med. För havspaddling är oftast ett par neoprenskor som går upp lite över fotknölarna den skönaste kombon med paddelbyxorna.