Butiken: +46 (0)241-223 61 • Kurser & Hyra: +46 (0)76-160 35 42 • Frågor och svar • Återförsäljare

Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Paddeljackor / Kajakjackor

Håll dig varm året runt när du paddlar kajak med våra paddeljackor från Hiko

Storleksguide »

Alla Jackor och tröjor

Vad ska man tänka på vid köp av en paddeljacka

Beroende på hur och var du paddlar, samt yttre faktorer som luft och vattentemperatur behöver du tänka på hur du klär dig på överkroppen. En jacka som är sydd speciellt för paddling har många fördelar framför en vanlig friluftsjacka.

Nedan kan du läsa om några skillnader.

Vad utmärker en paddeljacka?

  • Paddeljackan är är kort i rygglängden för att inte sitter i en sittbrunn med kapell på.
  • Jackan har extra bredd i axelpartiet för att främja din rörelsefrihet vid paddling.
  • De flesta kajakjackor har har latex eller neoprenmuddar i handleder för att du inte ska få in vatten längst armarna.

Vilken jacka passar för havspaddling?

För havspaddling passar en paddeljacka med huva och fickor bra. En bra huva är skönt när det regnar eller blåser. Det viktigaste med en jacka för havspaddling är att den skyddar dig ordentligt mot väder och vind, håller dig torr och ger en bra rörlighet så att du kan paddla avslappnat längre. Vilken jacka passar för forspaddling? För forspaddling eller rockhopping/surf med havskajak ställer man lite andra krav på jackorna. En luva är till exempel bara i vägen. En torrjacka för forspaddling ska vara torr i halsen. Det sitter oftast latex i hals och handleder. Jacka bör ha en så kallad dubbel midja, mellan den dubbla midjan sätter man kapellet. Då håller jackan vattnet ute bättre.

Vad gör man om det latexmudden sitter för tight ?

Latexmuddarna är konformade och har ränder på sig med ca 5 mm mellanrum. Dessa ränder är till för att man ska kunna klippa ner mudden till dess att den passar halsstorleken. Vill man inte klippa med sax, kan man trä latexmudden på en kon, eller tratt och skära längst med randen med en skalpell. Tänk på att alltid skära en rand i taget så det inte blir för mycket. Vi rekommenderar att testa använda jackan ett tag innan du skär ner muddarna. Oftast så töjer man ut latexemudden på paddeljackan efter lite användning.