Butiken: +46 (0)241-223 61 • Kurser & Hyra: +46 (0)76-160 35 42 • Frågor och svar • Återförsäljare

Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Kajakpaddel för barn

En paddel avsedd för barn förenklar deras paddling avsevärt

Storleksguide »

Allt du behöver veta om paddlar till barn

Precis som i andra sporter är det viktigt för ditt barn att ha rätt utrustning och paddlar är inget undantag. Därför har vi ett eget sortiment för barnpaddlar som passar allt från små barn upp tills de blir ungdomar. En barnpaddel skiljer sig från vanliga paddlar på ett par punkter och detta ska vi klargöra på den här sidan. Den stora frågan först, vad är det som skiljer vanliga paddlar från barnpaddlar? Det mest väsentliga är att barnpaddeln har mindre blad, smalare skaft och kortare längd.

Bladformen på barnpaddlar

En barnpaddel har mindre blad än en vanlig paddel för att barn inte har samma styrka som vuxna. Bladets storlek bestämmer hur mycket kraft man kan överföra på ett paddeltag som i sin tur bestämmer hur mycket kajaken rör på sig i vattnet.

Med ett litet och smalt blad blir det mycket enkelt för barnet att hantera paddeln och kan med lätthet styra och driva kajaken framåt. Det andra positiva med mindre blad på barnpaddlar är att de är skonsammare för axlarna då motståndet inte är lika stort, det minskade motståndet gör även att man kan hålla ett lösare grepp om paddeln. Ditt barn kommer att kunna paddla längre sträckor utan att känna sig trött.

Skaftet är anpassat för mindre händer

När man paddlar, oavsett ålder är det väsentligt att man har ett bra grepp om paddelskaftet. Därför görs barnpaddlar med ett smalare skaft just av den anledningen. Detta gör även att vikten på paddeln reduceras vilket är skönt för den mindre paddlaren. Med ett mer greppvänligt skaft för barnen kan de lättare genomföra de paddeldragen som krävs för att manövrera kajaken.

Längd

Det viktigt att barnet har rätt längd på paddeln. En för lång paddel gör det svårt att få en naturlig rytm i paddlingen och för långa paddlar tenderar att vara för tunga för barnen.