Nedsatt

Red Paddle CO 10.8 x 34 Activ MSL

SUP-brädan för ditt Yoga-pass på vattnet.

I alla tider har människan dragits till vattnet för att finna lugn och ro. Med det i åtanke är det inte särskilt långsökt att man tidigt började utföra Yoga-övningar på SUP-bräda. Red Paddle Co har utvecklat en bräda för just detta ändamål. Brädan är baserad på 10’8” Ride-modellen, men med en extratjock konstruktion reduceras risken att vatten rinner över den vilket betyder att du kan göra dina övningar utan att bli blöt.

Den extra tjockleken gör också brädan ännu stabilare och därmed bättre lämpad för Yoga-aktiviteter än andra brädor. Självklart fungerar 10’8” Activ mycket bra som vanlig SUP också.

OBS: 5 års garanti ges vid online-registrering av din SUP-bräda

Ej i lager
SKU
SU3301A10820
11 990,00 kr

Vi skickar din produkt inom två dagar. Läs mer...

Ring eller maila oss om du vill ha mer information om produkten.

Enkelt att returnera produkten om du inte är nöjd och få pengarna tillbaka.

Extratjock och extra bred konstruktion gör denna SUP väl anpassad för Yoga. Ovansidans konstruktion fungerar som en Yoga-matta och erbjuder grepp och komfort över hela ytan. Det diamantformade mönstret i aktern ger extra grepp och kontroll.

Brädan levereras med den effektiva Titan-pumpen som gör att du pumpar upp brädan snabbt och utan större ansträngning. Brädan blir mycket kompakt när den är tömd på luft och ryms i den medföljande  All Terrain-ryggsäcken.

inkluderad:

 • Transportväska
 • Titan pump
 • Reparationssats
 • Telefonväska

MSL är en konstruktionsprocess som du bara hittar hos Red Paddle Co, och den är allmänt ansedd som den bästa tillgängliga tekniken.

Red Paddle Co är också unika genom att de är det enda varumärket som tillverkar sina brädor i en egen fabrik. Det gör också att man kan hålla en mycket bättre kvalitet än konkurrenterna. Man ser det tydligt i detaljarbetet och finishen när man tittar noga på brädorna. Konstruktionen är väl genomtänkt och förfinad. Red Paddle Co använder sig till exempel inte alls av produktion där man ytbehandlar innertrådarna med smält PVC. Inte nog med att det är överflödigt, det är också en smutsig process där man saknar finare kontroll. Istället så klär man trådstrukturen med ett klisterliknande material som både tätar och binder kärnan med det yttre lagret. Sedan lamineras ett PVC-lager med mycket hög densitet under kontrollerade former. Eftersom det också görs helt maskinellt så elimineras fel som beror på den mänskliga faktorn. Detta görs också redan i råmaterialstadiet med finkalibrerade maskiner vilket ytterligare bidrar till högsta möjliga kvalitet och prestanda. Resultatet ger oöverträffad finish och maximal vridstyvhet. Det låter kanske enkelt men det ställer otroligt höga krav på maskinparken och kalibreringen av denna.

Genom att kombinera tekniker som MSL, RSS och TecAir gör att brädorna från Red Paddle Co har högre prestanda, bättre hållbarhet och känsla. När det gäller just hållbarheten så klarar de t ex att köras över av en 22-tons grävmaskin utan att gå sönder. Kolla gärna in videon om du tvivlar.

Vilka fördelar ger allt detta mig som paddlare?
En överlägsen kosmetisk finish - ingen annan tillverkare kommer i närheten av den finish som Red Paddle Co’s brädor har. De både ser bättre ut och känns bättre när du känner på ytan.

Lägre vikt utan att stabiliteten påverkas negativt. Dessa brädor är upp till 2 kg lättare än tidigare tvålagerskonstruktioner. Men det viktigaste av allt är att de inte är för lätta -  något som negativt påverkar hur brädan känns och uppträder när den utsätts för vind och strömmar.

Hög styvhet vid lägre tryck - genom att konstruktionen ger så hög inneboende vridstyvhet är brädorna från Red Paddle Co påtagligt styvare än sina konkurrenter vid samma trycknivå. Vi rekommenderar ett tryck på 16-22 PSI. Mindre pumpande, mer paddlande.

Extra hållbara -  med MSL-tekniken är brädorna från Red Paddle Co mer hållbara än någonsi

Tec Air: Prestandaoptimerad design

Tec Air är inte en produkt, det är en process. Genom att fokusera på ett antal nyckelområden i produktionsprocessen har Red Paddle Co identifierat var och hur de ska kunna optimera slutresultatet. Det kan t ex handla om hur olika lager fogas samman eller hur brädans rocker ska utformas. Ingen detalj är för liten. Genom att fokusera på detaljerna på insidan av konstruktionen så har man lyckats skapa bästa möjliga känsla på utsidan av brädan.

Det börjar med materialvalet

Red Paddle Co använder sig bara av bästa möjliga Drop Stitch, vilket är namnet på materialet som används inuti brädan. Brädorna är gjorda av en speciell Drop Stitch med väldigt hög densitet som borgar för en väldigt styv kärna. Om du tittar på ytan på en bräda från Red Paddle Co så er det tusentals små knottror. Varje sådan representerar en tråd i materialet. Man har valt bort att använda linjär Drop Stitch, en billig massproducerad konstruktion som inte klarar att hålla tillräckligt högt tryck. Denna metod används på många andra brädor och du kan lätt identifiera den genom att knottrorna är just linjära.

Först maskinvävs kärnan, denna täcks sedan med ett sorts klister som både tätar kärnan men också gör så att nästa lager fäster i nästa steg i processen. Därefter appliceras däck, fenor och andra externa detaljer till det yttersta lagret.

Rocker som gör verklig skillnad

Red Paddle Co konstruerar varje bräda med en rocker som verkligen skillnad medan konkurrenterna nöjer sig med en nosform som pekar uppåt, men som saknar en praktisk funktion eller påverkan i hur brädan glider i vattnet. Det betyder att på en SUP från Red Paddle Co så börjar rockern långt bak på brädan och den ökar gradvis ju längre fram på brädan du tittar. Denna typ av progressiv rocker gör att du verkligen känner skillnaden. Det är bl a därför som 14’0” utklassar alla andra uppblåsbara brädor i samma storlek och är snabbare än många hårda brädor. RSS-systemet är också ett sätt på vilket rockern kan kontrolleras.

Slitstyrka

En bräda från Red Paddle Co är svår att ha sönder, den är påtagligt hållbarare än såväl hårda brädor som sina uppblåsbara konkurrenter. Många förleds att tro att en uppblåsbar bräda skulle vara ömtåligare än en hård bräda, och det är lätt att förstå när man ser hur många uppblåsbara brädor är konstruerade. Det kan också vara svårt att urskilja skillnaderna på ytan. 

FCS-fenor.

Voyager-, Sport- och Whip-serien är alla utrustade med slitstarka fenor från FCS som är den marknadsledande aktören på surffenor. Denna typ av fenor fäster du enkelt i en skåra i brädan och drar sedan åt en vingmutter med fingrarna. Inga verktyg behövs.

Fenor från US Fin Box. Dessa fenor kommer också från surfvärlden där de används frekvent. Red Paddle Co använder dessa på ett antal brädor, bl a på alla brädor i Race-serien så väl som på WindSUP- och WindSurf-brädorna. Vilken fena som används beror på vilken typ av bräda den ska sitta på. Fenorna fästs enkelt  med en skruv och mutter efter att brädan fyllts med luft. Dessa fenor är optimerade för att skära genom vattnet med minimalt motstånd och den modell som används på Race-serien har en 45° vinkel för att undvika att växtlighet och annat fastnar i fenan och därmed drar ner hastigheten.

All Terrain Backpack

Ta med dig din SUP överallt med Red Paddle Co All Terrain Backpack. Med samma finish och höga kvalitet som brädorna har Red Paddle Co utvecklat en ryggsäck för att du snabbt, enkelt och bekvämt ska kunna ta med dig din bräda var som helst, när som helst. Den är tillverkad i material som står emot sand, vatten, sol och oöm hantering. Den är dessutom klädd med en tunn folie för att hålla brädan sval även under riktigt varma dagar. Ryggsäcken är också den perfekta förvaringen för din bräda när du inte använder den.

Detaljer: till Backpack.

 1. Adressfönster
 2. Sydd med dubbla sömmar med samma typ av nylontråd som används i segel vilket gör den väldigt slitstark.
 3. Remfickor att stoppa undan bärremmarna i håller ryggsäcken ren och gör ryggsäcken lätthanterad när du inte bär den på ryggen.
 4. Bärsystemet gör ryggsäcken bekväm att bära med vadderade axelremmar och midjebälte.
 5. Integrerade hjul och ett handtag gör att du ta din bräda på släp med minimal ansträngning.
 6. Paddelförvaring -  packa enkelt och bekvämt ner din tredelade paddel i samma väska som brädan.
 7. Spännremmar på insidan förhindrar din utrustning att glida runt när du transporterar den.
 8. Ficka för att hålla reda på dina mindre prylar.

Titan Pump

Detta är väldens första ändamålsenliga SUP-pump med två luftkamrar. Utvecklad för att halvera tiden det tar att pumpa upp en bräda. Denna pump levereras med nästan alla brädor från Red Paddle Co. Den levereras nu med tillbehör som gör att du kan använda den inte bara till brädor utan även till Kite, luftmadrasser och båtar.
Mer information:
Årsmodell 2020
Material MSL
Längd 10'8'' (325 cm)
Bredd 34'' (863mm)
Tjocklek 150 mm
Totalvolym ca 320 liters
Vikt 11 kg endast brädan
Vikt på paddlaren Up till 120 kg
Skriv din egen recension
Du recenserar:Red Paddle CO 10.8 x 34 Activ MSL
Ditt betyg