Red Paddle CO 12.6 x 26 Elite MSL

Det här är en bräda för dig som tar tävlandet på allvar och har som mål att stå längst upp på pallen. Det är den snabbaste SUP:en i sin klass.

Här är det verkligen detaljerna som gör skillnaden. Förutom de patenterade RSS-stagen som ger brädan dess styvhet är den också utrustad med Forward Flex Control, även det patenterat av Red Paddle Co. Detta gör brädan ännu styvare i tävlingsförhållanden och låter all kraft gå ner i paddelbladet utan energiförlust. Dessa två system gör detta till marknadens snabbaste uppblåsbara bräda.

OBS: 5 års garanti ges vid online-registrering av din SUP-bräda

 

Ej i lager
SKU
SU3304112620
14 750,00 kr

Vi skickar din produkt inom två dagar. Läs mer...

Ring eller maila oss om du vill ha mer information om produkten.

Enkelt att returnera produkten om du inte är nöjd och få pengarna tillbaka.

Utrustad med dubbla fenor i fören för ökar kursstabiliteten och håller vatten borta från brädans ovansida. Den medföljande mittfenan i glasfiber ger ökat grepp utan extra motstånd och dess vinklade form hindrar att något fastnar i den. Flera bärhandtag gör brädan lätt att hantera och att få i och ur vattnet. 

Levereras med:Titan-pump, All Terrain-ryggsäck och vattentätt telefonfodral.


MSL är en konstruktionsprocess som du bara hittar hos Red Paddle Co, och den är allmänt ansedd som den bästa tillgängliga tekniken.

Red Paddle Co är också unika genom att de är det enda varumärket som tillverkar sina brädor i en egen fabrik. Det gör också att man kan hålla en mycket bättre kvalitet än konkurrenterna. Man ser det tydligt i detaljarbetet och finishen när man tittar noga på brädorna. Konstruktionen är väl genomtänkt och förfinad. Red Paddle Co använder sig till exempel inte alls av produktion där man ytbehandlar innertrådarna med smält PVC. Inte nog med att det är överflödigt, det är också en smutsig process där man saknar finare kontroll. Istället så klär man trådstrukturen med ett klisterliknande material som både tätar och binder kärnan med det yttre lagret. Sedan lamineras ett PVC-lager med mycket hög densitet under kontrollerade former. Eftersom det också görs helt maskinellt så elimineras fel som beror på den mänskliga faktorn. Detta görs också redan i råmaterialstadiet med finkalibrerade maskiner vilket ytterligare bidrar till högsta möjliga kvalitet och prestanda. Resultatet ger oöverträffad finish och maximal vridstyvhet. Det låter kanske enkelt men det ställer otroligt höga krav på maskinparken och kalibreringen av denna.

Genom att kombinera tekniker som MSL, RSS och TecAir gör att brädorna från Red Paddle Co har högre prestanda, bättre hållbarhet och känsla. När det gäller just hållbarheten så klarar de t ex att köras över av en 22-tons grävmaskin utan att gå sönder. Kolla gärna in videon om du tvivlar.

Vilka fördelar ger allt detta mig som paddlare?
En överlägsen kosmetisk finish - ingen annan tillverkare kommer i närheten av den finish som Red Paddle Co’s brädor har. De både ser bättre ut och känns bättre när du känner på ytan.

Lägre vikt utan att stabiliteten påverkas negativt. Dessa brädor är upp till 2 kg lättare än tidigare tvålagerskonstruktioner. Men det viktigaste av allt är att de inte är för lätta -  något som negativt påverkar hur brädan känns och uppträder när den utsätts för vind och strömmar.

Hög styvhet vid lägre tryck - genom att konstruktionen ger så hög inneboende vridstyvhet är brädorna från Red Paddle Co påtagligt styvare än sina konkurrenter vid samma trycknivå. Vi rekommenderar ett tryck på 16-22 PSI. Mindre pumpande, mer paddlande.

Extra hållbara -  med MSL-tekniken är brädorna från Red Paddle Co mer hållbara än någonsin

Stiffening UP - eller att visa sig på styva linan

För att göra sina brädor ännu styvare har Red Paddle Co utvecklat ett unikt och patenterat system som de kallar för Rocker Stiffening System eller RSS. Det bygger på två platta stag förs in i en ficka på vardera sida av den främre delen på brädan. Dessa styvar upp brädan markant - upp till 40% styvare. Men man har inte lagt allt krut på själva stagen. Fickorna byggs separat med högsta kvalitet och precision och lamineras på brädan i efterhand. Allt för att RSS-konceptet ska leverera en märkbar skillnad.

Brädor från Red Paddle  Co med RSS är upp till 50% styvare än andra uppblåsbara brädor i motsvarande storlek och tjocklek. RSS-systemet gör det också möjligt för paddlare över 100 kg att använda kortare brädor och på Race-familjen är det tydligt hur mycket skillnad RSS faktiskt gör. Kortfattat kan man säga att ju tyngre paddlare, desto tydligare blir skillnaden.

RSS från Red Paddle Co är revolutionerande när det gäller prestanda för uppblåsbara brädor, och det är sprunget ur företagets övertygelse att en uppblåsbar SUP inte ska innebära att du som paddlare ska behöva kompromissa med prestanda, design eller kvalitet.

Att installera RSS-stagen på din bräda är enkelt. Titta på denna korta instruktionsvideo för att se hur du ska göra.

Forward Flex Control,

Detta gör brädan ännu styvare i tävlingsförhållanden och låter all kraft gå ner i paddelbladet utan energiförlust. FFC är vår patenterade innovation som förstyvar den främre delen av brädet med kompression. Det tar bort flex som kan skapas när du paddlar, den komma äkar din totala hastigheten.

Tec Air: Prestandaoptimerad design

Tec Air är inte en produkt, det är en process. Genom att fokusera på ett antal nyckelområden i produktionsprocessen har Red Paddle Co identifierat var och hur de ska kunna optimera slutresultatet. Det kan t ex handla om hur olika lager fogas samman eller hur brädans rocker ska utformas. Ingen detalj är för liten. Genom att fokusera på detaljerna på insidan av konstruktionen så har man lyckats skapa bästa möjliga känsla på utsidan av brädan.

Det börjar med materialvalet

Red Paddle Co använder sig bara av bästa möjliga Drop Stitch, vilket är namnet på materialet som används inuti brädan. Brädorna är gjorda av en speciell Drop Stitch med väldigt hög densitet som borgar för en väldigt styv kärna. Om du tittar på ytan på en bräda från Red Paddle Co så er det tusentals små knottror. Varje sådan representerar en tråd i materialet. Man har valt bort att använda linjär Drop Stitch, en billig massproducerad konstruktion som inte klarar att hålla tillräckligt högt tryck. Denna metod används på många andra brädor och du kan lätt identifiera den genom att knottrorna är just linjära.

Först maskinvävs kärnan, denna täcks sedan med ett sorts klister som både tätar kärnan men också gör så att nästa lager fäster i nästa steg i processen. Därefter appliceras däck, fenor och andra externa detaljer till det yttersta lagret.

Rocker som gör verklig skillnad

Red Paddle Co konstruerar varje bräda med en rocker som verkligen skillnad medan konkurrenterna nöjer sig med en nosform som pekar uppåt, men som saknar en praktisk funktion eller påverkan i hur brädan glider i vattnet. Det betyder att på en SUP från Red Paddle Co så börjar rockern långt bak på brädan och den ökar gradvis ju längre fram på brädan du tittar. Denna typ av progressiv rocker gör att du verkligen känner skillnaden. Det är bl a därför som 14’0” utklassar alla andra uppblåsbara brädor i samma storlek och är snabbare än många hårda brädor. RSS-systemet är också ett sätt på vilket rockern kan kontrolleras.

Slitstyrka

En bräda från Red Paddle Co är svår att ha sönder, den är påtagligt hållbarare än såväl hårda brädor som sina uppblåsbara konkurrenter. Många förleds att tro att en uppblåsbar bräda skulle vara ömtåligare än en hård bräda, och det är lätt att förstå när man ser hur många uppblåsbara brädor är konstruerade. Det kan också vara svårt att urskilja skillnaderna på ytan. 

Race-fenor.

Dessa fenor kommer också från surfvärlden där de används frekvent. Red Paddle Co använder dessa på ett antal brädor, bl a på alla brädor i Race-serien så väl som på WindSUP- och WindSurf-brädorna.

Vilken fena som används beror på vilken typ av bräda den ska sitta på. Fenorna fästs enkelt  med en skruv och mutter efter att brädan fyllts med luft. Dessa fenor är optimerade för att skära genom vattnet med minimalt motstånd och den modell som används på Race-serien har en 45° vinkel för att undvika att växtlighet och annat fastnar i fenan och därmed drar ner hastigheten.

All Terrain Backpack

Ta med dig din SUP överallt med Red Paddle Co All Terrain Backpack. Med samma finish och höga kvalitet som brädorna har Red Paddle Co utvecklat en ryggsäck för att du snabbt, enkelt och bekvämt ska kunna ta med dig din bräda var som helst, när som helst. Den är tillverkad i material som står emot sand, vatten, sol och oöm hantering. Den är dessutom klädd med en tunn folie för att hålla brädan sval även under riktigt varma dagar. Ryggsäcken är också den perfekta förvaringen för din bräda när du inte använder den.

Detaljer: till Backpack.

 1. Adressfönster
 2. Sydd med dubbla sömmar med samma typ av nylontråd som används i segel vilket gör den väldigt slitstark.
 3. Remfickor att stoppa undan bärremmarna i håller ryggsäcken ren och gör ryggsäcken lätthanterad när du inte bär den på ryggen.
 4. Bärsystemet gör ryggsäcken bekväm att bära med vadderade axelremmar och midjebälte.
 5. Integrerade hjul och ett handtag gör att du ta din bräda på släp med minimal ansträngning.
 6. Paddelförvaring -  packa enkelt och bekvämt ner din tredelade paddel i samma väska som brädan.
 7. Spännremmar på insidan förhindrar din utrustning att glida runt när du transporterar den.
 8. Ficka för att hålla reda på dina mindre prylar.

Titan Pump

Detta är väldens första ändamålsenliga SUP-pump med två luftkamrar. Utvecklad för att halvera tiden det tar att pumpa upp en bräda. Denna pump levereras med nästan alla brädor från Red Paddle Co. Den levereras nu med tillbehör som gör att du kan använda den inte bara till brädor utan även till Kite, luftmadrasser och båtar..
Mer information:
Årsmodell 2020
Beskrivning

Utrustad med dubbla fenor i fören för ökar kursstabiliteten och håller vatten borta från brädans ovansida. Den medföljande mittfenan i glasfiber ger ökat grepp utan extra motstånd och dess vinklade form hindrar att något fastnar i den. Flera bärhandtag gör brädan lätt att hantera och att få i och ur vattnet. 

Levereras med:Titan-pump, All Terrain-ryggsäck och vattentätt telefonfodral.


MSL är en konstruktionsprocess som du bara hittar hos Red Paddle Co, och den är allmänt ansedd som den bästa tillgängliga tekniken.

Red Paddle Co är också unika genom att de är det enda varumärket som tillverkar sina brädor i en egen fabrik. Det gör också att man kan hålla en mycket bättre kvalitet än konkurrenterna. Man ser det tydligt i detaljarbetet och finishen när man tittar noga på brädorna. Konstruktionen är väl genomtänkt och förfinad. Red Paddle Co använder sig till exempel inte alls av produktion där man ytbehandlar innertrådarna med smält PVC. Inte nog med att det är överflödigt, det är också en smutsig process där man saknar finare kontroll. Istället så klär man trådstrukturen med ett klisterliknande material som både tätar och binder kärnan med det yttre lagret. Sedan lamineras ett PVC-lager med mycket hög densitet under kontrollerade former. Eftersom det också görs helt maskinellt så elimineras fel som beror på den mänskliga faktorn. Detta görs också redan i råmaterialstadiet med finkalibrerade maskiner vilket ytterligare bidrar till högsta möjliga kvalitet och prestanda. Resultatet ger oöverträffad finish och maximal vridstyvhet. Det låter kanske enkelt men det ställer otroligt höga krav på maskinparken och kalibreringen av denna.

Genom att kombinera tekniker som MSL, RSS och TecAir gör att brädorna från Red Paddle Co har högre prestanda, bättre hållbarhet och känsla. När det gäller just hållbarheten så klarar de t ex att köras över av en 22-tons grävmaskin utan att gå sönder. Kolla gärna in videon om du tvivlar.

Vilka fördelar ger allt detta mig som paddlare?
En överlägsen kosmetisk finish - ingen annan tillverkare kommer i närheten av den finish som Red Paddle Co’s brädor har. De både ser bättre ut och känns bättre när du känner på ytan.

Lägre vikt utan att stabiliteten påverkas negativt. Dessa brädor är upp till 2 kg lättare än tidigare tvålagerskonstruktioner. Men det viktigaste av allt är att de inte är för lätta -  något som negativt påverkar hur brädan känns och uppträder när den utsätts för vind och strömmar.

Hög styvhet vid lägre tryck - genom att konstruktionen ger så hög inneboende vridstyvhet är brädorna från Red Paddle Co påtagligt styvare än sina konkurrenter vid samma trycknivå. Vi rekommenderar ett tryck på 16-22 PSI. Mindre pumpande, mer paddlande.

Extra hållbara -  med MSL-tekniken är brädorna från Red Paddle Co mer hållbara än någonsin

Stiffening UP - eller att visa sig på styva linan

För att göra sina brädor ännu styvare har Red Paddle Co utvecklat ett unikt och patenterat system som de kallar för Rocker Stiffening System eller RSS. Det bygger på två platta stag förs in i en ficka på vardera sida av den främre delen på brädan. Dessa styvar upp brädan markant - upp till 40% styvare. Men man har inte lagt allt krut på själva stagen. Fickorna byggs separat med högsta kvalitet och precision och lamineras på brädan i efterhand. Allt för att RSS-konceptet ska leverera en märkbar skillnad.

Brädor från Red Paddle  Co med RSS är upp till 50% styvare än andra uppblåsbara brädor i motsvarande storlek och tjocklek. RSS-systemet gör det också möjligt för paddlare över 100 kg att använda kortare brädor och på Race-familjen är det tydligt hur mycket skillnad RSS faktiskt gör. Kortfattat kan man säga att ju tyngre paddlare, desto tydligare blir skillnaden.

RSS från Red Paddle Co är revolutionerande när det gäller prestanda för uppblåsbara brädor, och det är sprunget ur företagets övertygelse att en uppblåsbar SUP inte ska innebära att du som paddlare ska behöva kompromissa med prestanda, design eller kvalitet.

Att installera RSS-stagen på din bräda är enkelt. Titta på denna korta instruktionsvideo för att se hur du ska göra.

Forward Flex Control,

Detta gör brädan ännu styvare i tävlingsförhållanden och låter all kraft gå ner i paddelbladet utan energiförlust. FFC är vår patenterade innovation som förstyvar den främre delen av brädet med kompression. Det tar bort flex som kan skapas när du paddlar, den komma äkar din totala hastigheten.

Tec Air: Prestandaoptimerad design

Tec Air är inte en produkt, det är en process. Genom att fokusera på ett antal nyckelområden i produktionsprocessen har Red Paddle Co identifierat var och hur de ska kunna optimera slutresultatet. Det kan t ex handla om hur olika lager fogas samman eller hur brädans rocker ska utformas. Ingen detalj är för liten. Genom att fokusera på detaljerna på insidan av konstruktionen så har man lyckats skapa bästa möjliga känsla på utsidan av brädan.

Det börjar med materialvalet

Red Paddle Co använder sig bara av bästa möjliga Drop Stitch, vilket är namnet på materialet som används inuti brädan. Brädorna är gjorda av en speciell Drop Stitch med väldigt hög densitet som borgar för en väldigt styv kärna. Om du tittar på ytan på en bräda från Red Paddle Co så er det tusentals små knottror. Varje sådan representerar en tråd i materialet. Man har valt bort att använda linjär Drop Stitch, en billig massproducerad konstruktion som inte klarar att hålla tillräckligt högt tryck. Denna metod används på många andra brädor och du kan lätt identifiera den genom att knottrorna är just linjära.

Först maskinvävs kärnan, denna täcks sedan med ett sorts klister som både tätar kärnan men också gör så att nästa lager fäster i nästa steg i processen. Därefter appliceras däck, fenor och andra externa detaljer till det yttersta lagret.

Rocker som gör verklig skillnad

Red Paddle Co konstruerar varje bräda med en rocker som verkligen skillnad medan konkurrenterna nöjer sig med en nosform som pekar uppåt, men som saknar en praktisk funktion eller påverkan i hur brädan glider i vattnet. Det betyder att på en SUP från Red Paddle Co så börjar rockern långt bak på brädan och den ökar gradvis ju längre fram på brädan du tittar. Denna typ av progressiv rocker gör att du verkligen känner skillnaden. Det är bl a därför som 14’0” utklassar alla andra uppblåsbara brädor i samma storlek och är snabbare än många hårda brädor. RSS-systemet är också ett sätt på vilket rockern kan kontrolleras.

Slitstyrka

En bräda från Red Paddle Co är svår att ha sönder, den är påtagligt hållbarare än såväl hårda brädor som sina uppblåsbara konkurrenter. Många förleds att tro att en uppblåsbar bräda skulle vara ömtåligare än en hård bräda, och det är lätt att förstå när man ser hur många uppblåsbara brädor är konstruerade. Det kan också vara svårt att urskilja skillnaderna på ytan. 

Race-fenor.

Dessa fenor kommer också från surfvärlden där de används frekvent. Red Paddle Co använder dessa på ett antal brädor, bl a på alla brädor i Race-serien så väl som på WindSUP- och WindSurf-brädorna.

Vilken fena som används beror på vilken typ av bräda den ska sitta på. Fenorna fästs enkelt  med en skruv och mutter efter att brädan fyllts med luft. Dessa fenor är optimerade för att skära genom vattnet med minimalt motstånd och den modell som används på Race-serien har en 45° vinkel för att undvika att växtlighet och annat fastnar i fenan och därmed drar ner hastigheten.

All Terrain Backpack

Ta med dig din SUP överallt med Red Paddle Co All Terrain Backpack. Med samma finish och höga kvalitet som brädorna har Red Paddle Co utvecklat en ryggsäck för att du snabbt, enkelt och bekvämt ska kunna ta med dig din bräda var som helst, när som helst. Den är tillverkad i material som står emot sand, vatten, sol och oöm hantering. Den är dessutom klädd med en tunn folie för att hålla brädan sval även under riktigt varma dagar. Ryggsäcken är också den perfekta förvaringen för din bräda när du inte använder den.

Detaljer: till Backpack.

 1. Adressfönster
 2. Sydd med dubbla sömmar med samma typ av nylontråd som används i segel vilket gör den väldigt slitstark.
 3. Remfickor att stoppa undan bärremmarna i håller ryggsäcken ren och gör ryggsäcken lätthanterad när du inte bär den på ryggen.
 4. Bärsystemet gör ryggsäcken bekväm att bära med vadderade axelremmar och midjebälte.
 5. Integrerade hjul och ett handtag gör att du ta din bräda på släp med minimal ansträngning.
 6. Paddelförvaring -  packa enkelt och bekvämt ner din tredelade paddel i samma väska som brädan.
 7. Spännremmar på insidan förhindrar din utrustning att glida runt när du transporterar den.
 8. Ficka för att hålla reda på dina mindre prylar.

Titan Pump

Detta är väldens första ändamålsenliga SUP-pump med två luftkamrar. Utvecklad för att halvera tiden det tar att pumpa upp en bräda. Denna pump levereras med nästan alla brädor från Red Paddle Co. Den levereras nu med tillbehör som gör att du kan använda den inte bara till brädor utan även till Kite, luftmadrasser och båtar..
Material MSL
Längd 12'6" (381 cm)
Bredd 26" (66 cm)
Totalvolym 290 liters
Vikt 10 kg
Vikt på paddlaren Up till 110 kg
Skriv din egen recension
Du recenserar:Red Paddle CO 12.6 x 26 Elite MSL
Ditt betyg