Butiken: +46 (0)241-223 61 • Kurser & Hyra: +46 (0)76-160 35 42 • Frågor och svar • Återförsäljare

Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Kajakhållare

Lasta din kajak på bilen tryggt och säkert. Våra kajakhållare håller högsta kvalitet passar alla typer av takräcken.

Alla Kajakhållare

Om våra kajakhållare

Olika typer av kajakhållare

Om du har tänkt att transportera din kajak på din bil kan det vara bra med en kajakhållare för att se till att kajaken sitter fast ordentligt som du samtidigt skyddar kajaken. Kajakhållare kommer i många olika utföranden och varianter beroende på vilken kajak du har tänk att transportera. I många fall går det bra att spänna fast kajaken direkt på takräcket med lite skumplast mellan kajaken och takräcket, men detta rekommenderas inte om du har en kajak i något annat material än plast.

Vertikal kajakhållare

Den här typen av kajakhållare passar bra om du ska transportera fler än två kajaker på taket. Fördelen med den här typen är att du lägger kajakerna på högkant och stödjer båten mot kajakhållaren och sedan spänner fast den. Med den här kajakhållaren kan du använda utrymmet på taket mer effektivt och känna dig säker med fyra kajaker på taket då det är bättre att spänna fast en kajak på högkant än liggande för att skrovet är hårdare på kanterna än botten.

Oval kajakhållare

En favorit bland många. Den här kajakhållaren är utformad för maximal säkerhet för transport av en kajak. Designen gör att kajaken ligger stabilt vilandes på högkant och det är lätt att nå när du ska säkra kajaken med spännband. Passar bra till alla olika typer av kajaker.

Liggande kajakhållare

En annan variant för en kajak som gör att den ligger stabilare på taket. Om du har en bred kajak, eller en väldigt smal kajak som t.ex en surfski så är den här kajakhållaren ett bra alternativ. Har du en kanot eller en fiskekajak så är det svårt att lägga den på högkant och för att den ska ligga stabilt på takräcket så hjälper den här kajakhållaren dig med det.Fördelen är att den här designen består av fyra delar som är justerbara efter kajakens bredd.

Tips på spännband

Om du har införskaffat dig en kajakhållare så är det bra att se till att du har ordentliga spännband för att göra transporten säker. Var noga med att kontinuerligt se över dina spännband så att de är i gott skick. Om du vill undvika att repa din kajak så rekommenderar vi spännband som har skydd för spännet i metall som annars kan orsaka mindre skador på kajakens yta. Pumpspännen är lätta att dra åt men var försiktigt så att du inte spänner åt för hårt och skadar kajaken.