Personlig service: 024122361 • Frågor och svarFrakt och köpvillkorIntegritetspolicy • Återförsäljare

Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Yukon River Quest – 715 km med SUP

Yukon River Quest – 715 km med SUP

För dem som har träffat Göran är det ingen hemlighet det att ofta finns en ny utmaning som bara väntar på att realiseras.

Efter att ha genomfört inte mindre än fyra SUP 11 City Tour i Holland (varav två nonstop) har han nu siktet inställt på Yukon River Quest på gränsen till Alaska i norra Kanada, som går av stapeln den 22-25 juni.

Det är en 715 km lång paddling med max 115 deltagare från hela världen. På startlinjen finns SUP-brädor, Redpaddleco Elite 14 fyrmannakanoter och både enkel- och dubbelkajaker. Yukon River Quest är en utmaning i dubbel bemärkelse. Dels är det såklart själva tävlingen som i princip är nonstop, med två obligatoriska stopp och totalt 10 timmars vila. Och dels är det den logistiska utmaningen – du måste klara dig i vildmarken helt på egen hand i upp till 36 timmar innan eventuell hjälp kan nå fram. Det betyder att du behöver ha mat, dryck, kläder och boende med dig för att kunna möta oberäkneliga och påfrestande förhållanden. Väder och dygnstemperatur kan variera från -5°C till +25° med allt från hårda eftermiddagsvindar till vindstilla nätter. Det gäller med andra ord att vara förberedd på det mesta.

Yukon River QuestFör Göran, som är mer inriktad på upplevelser än själva tävlingsmomentet, passar Yukon River Quest perfekt med sina vackra vyer, utmanande paddling och med ett startfält från hela världen. För Göran är SUP den perfekta motionsformen och han paddlar normalt 6-12 km tre till fyra gånger i veckan.

Några gånger per år gör jag längre paddlingar på 30-40 km, men då ligger fokus alltid på upplevelsen, säger Göran med ett leende.

När han får frågan om varför han väljer att paddla med uppblåsbara brädor svarar han utan att tveka att det är för att de är lätta att transportera, lätta att förvara och är paddlingseffektiva. Dessutom slipper han reparationsbekymmer.

Paddeldräkt kajak Hiko ValkyrieGörans val av utrustning från Kajaktiv.

Följ Göran som paddlare #64 Team Kajaktiv på Yukon River Quest den 22-25 juni här.

Mer om Yukon River quest här.

 

 

Yukon River Quest Karta