Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Äventyr i Dalarna

Vi erbjuder upplevelser och kurser för hela familjen i Dalarnas hjärta

Nedan ser ni vårt utbud av äventyr och kurser

Söker du något skräddarsytt? Kontakta oss på kurs@kajaktiv.se

Forsränning och forspaddling

Forsränning, halvdag

Forsränning, heldag

Forspaddlingskurs, steg 1

Forspaddlingskurs, steg 2

Avancerad forspaddling, steg 3

Steg 3 kurs till Trysil i Norge

Tjejkurs i forspaddling

Forspaddling - Familjekurs

Packrafting, grundkurs 2 dagar

Kayak Rescue Technique Kurs

Zero to Hero

Familjeäventyr och guidade turer

Forspaddling - Familjekurs

Paddla kajak i midnattssolen

Kajaktur i Malingarna

Prova på långfärdspaddling

Familje Paddlingsäventyr med bad & lunch, hel dag

Prova på SUP

Events och aktiviteter

Nordic Packraft Roundup 2024

Brass Monkey Helgen 2024

Om våra populära äventyr och kurser

Varje sommar kommer hundratals människor till oss i Dalarna för att uppleva något utöver det vanliga. Att våra kurser är så uppskattade beror till stor del på att de passar nästan alla samtidigt som de erbjuder en unik upplevelse. Om du söker lugnet och det stilla äventyret så väljer du förslagsvis våra turer med SUP eller havskajak i natursköna Malingarna till exempel. Är du däremot ute efter mer pirr i magen så erbjuder vi äventyr i forsen från en halv till två dagar. Hos oss kan du forsränna med barnen under fyra timmar eller gå en tvådagars kurs i forspaddling. Den vackra Lissforsen ligger precis utanför knuten på vår kursgård i Dala-Floda. Oavsett om du är ute efter ett kortare äventyr på väg norr- eller söderut, eller vill stanna lite längre och lära er grunderna i forspaddling så hittar du äventyret här.

Vi har äventyr och kurser inom:

  • Packraft / Forsränning
  • Forspaddling
  • SUP-paddling
  • Långfärdspaddling
  • Säkerhet

Våra erfarna guider har gedigen utbildning och brinner för att föra kunskaperna vidare och introducera fler till paddlingens många sidor.

Vi erbjuder ett kursboende i vandrarhem-stil med gemensamt kök, gemensamma duschar och toaletter, grillplatser samt vår omtyckta bastu och SPA-pool för dig som vill stanna över natten. Läs mer om boendet här »

Välkommen till ett riktigt äventyr i Dalarna!

Njut av vår spa-anläggning med bastu och badtunna

Efter ditt äventyr kan du njuta av vår vedeldade bastu och SPA-pool. Denna SPA-hörna ligger endast 60 meter från vackra Lissfors och vill man ta sig ett svalkade dopp under bastun finns det en trygg och stilla hörna i forsen där man kan kyla av sig (man ska ej simma i forsen). Vår SPA-hörna är även bokningsbar för exempelvis mö-hippor, kompisgäng och konferenser. Kontakta kurs@kajaktiv.se för bokning.

Bastu och SPA-pool ingår i alla kurser med övernattning eller heldag (läs i  detaljerade informationen för varje kurs). För övriga kurser och äventyr kan man köpa detta som ett tillägg. 

James venimore founder of Kajaktiv

Om Kajaktiv - Sveriges paddelcenter

Kajaktiv AB grundades 1995 av James Venimore och har sedan dag ett haft fokus på att hjälpa människor att komma ut på vattnet och i naturen. Vi har alltid haft höga krav på kvalitet i våra noggrant utvalda produkter och vårt mål är att ha nöjda kunder som känner sig trygga med sin utrustning oavsett vilken sport de utövar. Vi strävar alltid efter att erbjuda exceptionell service och ger dig gärna tips och råd om du har några frågor.

Under årens lopp har vi lärt oss att anpassa varje kurs efter deltagarnas erfarenhet. Genom att göra det bygger vi trygghet och förtroende vilket gör att du lär dig mer och har roligare när du utmanar dig själv på vattnet.

Vi ställer höga krav på våra instruktörer – de ska inte bara ha mångårig erfarenhet av paddling, de måste också brinna för att lära ut och dela med sig sina kunskaper och erfarenheter. Det har alltid varit en av grundpelarna i Kajaktivs kursverksamhet och är en starkt bidragande faktor till att våra kurser får så fina omdömen.

Till oss kan du komma med kompisen, partnern, dina barn eller helt själv – här träffar du alltid nya vänner och likasinnade. Hit kan du komma för äventyrets skull, för avslappningen skull eller bara för att komma bort och pröva något nytt. Vi hoppas att vi får möjligheten att visa dig och dela med oss av vår passion denna säsong!

Välkommen!