Butiken: +46 (0)241-223 61 • Kurser & Hyra: +46 (0)76-160 35 42 • Frågor och svar • Återförsäljare

Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Frakt och köpvillkor

Fraktpriser

Alla priser på kajaktivs hemsida är angivna i SEK och inkl moms.

Subventionerade fraktkostnader

För att göra livet enklare och billigare för stora föremål subventionerar vi fraktkostnader för snabbare och bättre service. (Nya fraktpriser från mars 2022 )

  • 990:- K1 kajak
  • 1 250:- Dubbelkajak och fiskekajaker
  • 1 450:- Dubbelfiskekajaker & kanadensare

Övriga tillbehör / paket.

  • 80:-

För beställningar med tillbehör tillkommer en fraktkostnad på 80 kr. Om produkten inte passar eller om du inte är nöjd med den så står vi för returfrakten OBS (ej stora produkter som kajaker & kanadensare).

Under övriga tillbehör så ingår allt som inte är nämnt ovan, såsom paddlar, flytvästar, paddeljackor, uppblåsbara SUP-brädor m.m


Webborder

Kajaktiv skickar dina produkter med postpaket eller DB Schenker vilket betyder att ditt paket finns att hämta på närmaste postkontor eller ombud efter ca en till fyra dagar i normala fall.

Vi levererar naturligtvis så fort vi kan.

Försändelser som inte löses ut debiteras frakt, returfrakt samt en returavgift på 20 % av varuvärdet.

Dröjsmålsränta debiteras från förfallodagen med 24 %.

Påminnelseavgift tas ut och efter 90 dagar lämnar vi över ärendet till Inkasso.

Varor från Kajaktiv AB skickas vårt lager i Dala-Floda alternativt från Kajaktiv Tjörn i Bleket.

Alla sändningar skickas med DB Schenker om inget annat specificeras vid lagd order.

Tyvärr har vi inte alltid allt i lager då efterfrågan kan vara stor. Vi hoppas att ni har förståelse för detta men är det så att ni önskar en produkt från några av våra märken så tveka inte att höra av er så kan vi beställa dessa.


Garanti och allmänna frågor 

Vi har idag ett online-system för att hålla koll på och ge bättre kundservice. 

Klicka här för att komma till vår kundtjänstsida ör både garantifrågor och allmänna frågor 

1. Garanti och reklamation

1.1 Vissa av Kajaktivs varor kan omfattas av garanti. Information om eventuell garantitid och särskilda garantivillkor för respektive vara finns på Webbplatsen eller i dessa Villkor. Garanti för varor täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, och därmed inte fel som uppstår vid eller efter en egen förändring av varans funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av varan. Kundens orderbekräftelse/kvitto/faktura gäller som garantibevis. Du kan hitta villkor för Samarbetsparters eventuella garantier på deras respektive villkorssida.

1.2 Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskydds-lagstiftning. Kund som önskar göra gällande fel i beställd vara ska kontakta Säljaren så snart som möjligt efter att felet upptäckts via de kontaktuppgifter som anges på Webbplatsen. Reklamationer som görs inom två månader från det att Kunden upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid.

1.3 Säljaren står för returfrakten för godkända reklamationer.

1.4 När reklamerad vara returnerats och reklamationen godkänts kommer Säljaren att kompensera Kunden i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Säljaren strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar från det att Säljaren mottagit reklamationen, men det kan ta längre tid beroende på varans art. Säljaren förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer Säljaren riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden eller motsvarande nämnder i andra europeiska länder, se www.arn.se, Mer information finns på www.konsumentverket.se.

1.5 Vid mottagen felaktig eller defekt vara där Kund önskar ny ersättningsvara, kommer Säljaren att skicka ut ersättningsvaran.

Följesedeln ska returneras tillsammans med den felaktiga eller defekta varan. Fakturan avskrivs när den returnerade varan registreras på lagret.

2. Ångerrätt

1.1 Vid köp av varor på Webbplatsen gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att Kunden har rätt att ångra sitt köp genom att meddela detta inom 14 dagar från det att Kunden eller Kundens ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

1.2 Ångerrätten gäller inte för följande typer av varor:

(a) varor som har tillverkats enligt Kundens anvisningar eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel;

(b) varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl (exempelvis underkläder, badkläder);

1.3 Genom att Kunden accepterar Villkoren samtycker Kunden till att ångerrätten inte gäller för digitalt innehåll som levereras på annat sätt än på ett fysiskt medium.

1.4 I samband med en beställning av vara för vilken ångerrätt inte gäller får Kunden tydlig information om detta. Om en vara har förseglats får Kunden inte bryta förseglingen om denne vill kunna utöva sin ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när Kunden bryter förseglingen. Med försegling avses även teknisk plombering (exempelvis serienummer).

1.5 Om Kunden vill ångra ett köp som gjorts via Webbplatsen ska Kunden, innan ångerfristen löpt ut, fylla i formuläret för returer som följer med beställningen och skicka tillbaka varan eller varorna till Kajaktiv tillsammans med det ifyllda formuläret.

1.6 Vid utövande av ångerrätten betalar Kajaktiv returfrakten (om paketet är av typen Parcel i Schenkers paketklassifikation, exempel på varor där kunden betalar returfrakten är kajaker, hela paddlar eller icke uppblåsbara SUP-brädor) och ansvarar för varans skick efter det att Kunden har mottagit varan samt under returfrakten. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong. Returer ska göras till Säljaren enligt de metoder och anvisningar som anges på Webbplatsen eller som får av Säljaren.

1.7 När Kunden ångrar sitt köp betalas det belopp som Kunden betalat för varan tillbaka till Kunden detta görs av Svea inklusive leveranskostnader. Undantag gäller för eventuella tillkommande leveranskostnader till följd av att Kunden valt något annat leveranssätt än den standardleverans som Säljaren erbjuder. På det belopp som ska återbetalas har Säljaren rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att Kunden har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

1.8 Svea betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum Kundens meddelande om utövande av ångerrätten mottogs. Säljaren får dock vänta med återbetalningen tills Säljaren tagit emot varan eller Kunden har visat att varan har sänts tillbaka, t.ex. genom ett inlämningskvitto. Återbetalningen kommer att ske till Kunden via det betalningsalternativ som Kunden valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.


Storlekar och volymer

Vid angivande av volym och storlekar har vi använt oss av information från leverantörer och måttenheter vi själva har kontrollerat. Vi vill ändå reservera oss för de skillnader som kan förekomma på grund av eventuella avvikelser mellan olika produktexemplar och förändringar i tillverkningen som står utanför vår kontroll.