Personlig service: 024122361 • Frågor och svarFrakt och köpvillkorIntegritetspolicy • Återförsäljare

Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Forspaddling

Kurser för alla inom forspaddling

Våra kurser hålls av utbildad personal

Nedan ser du vårt utbud. Söker du något skräddarsytt för företag eller mö-hippan kan ni kontakt oss på kurs@kajaktiv.se

Prova på fors 1 dag

En spännande, blöt och adrenalinfylld dag!

Forspaddlingskurs, steg 1

En tvådagarskurs i forspaddling för nybörjare i Dala-Floda, Dalarna

Forspaddlingskurs, steg 2

För dig som redan har gått nybörjarkursen

Avancerad forspaddling, steg 3

För dig som vill ta forspaddlingen ett steg längre

Tjejkurs i forspaddling

En tvådagarskurs för nybörjare

Välkommen till Kajaktiv, sveriges kajakcentrum.

Bakgrunden till namnet Kajaktiv är inte så svårt att räkna ut, och det känns lika rätt och relevant idag som det gjorde när vi startade för 27 år sedan. Vi har vår bakgrund inom forspaddlingen och det är också den som är vår stora passion och grunden i vår verksamhet. Och när man är passionerad av något så vill man dela med sig av detta och låta andra uppleva den känslan.

När Kajaktivs grundare, James och Annika upptäckte Lissfors 1996, insåg de direkt att detta skulle komma att bli centrum för svensk forspaddlingsutbildning. De bestämde sig för att etablera verksamheten i anslutning till älven, bara 50 meter från forsen. Över de följande 20 åren byggde man, i nära sammarbete med den lokala klubben Floda Forsfarare, upp Lissfors till ett svensk centrum för utbildning och träning i både Kanotslalom och Freestyle på högsta nationella nivå

Njut av vår spa-anläggning med bastu och badtunna

Nedanför Lissfors hittar du 6 km av lugnare vatten där vi erbjuder grundkurser i paddling. Nytt för i år är att vi parallellt med kurserna i havskajak också erbjuder kurser i paddling med öppna kanadensare. Uppströms från Lissfors och Dala-Floda hittar du flera forsar av varierande svårighetsgrad. Dessa partier får du också paddla när du går våra kurser.

Dala-Floda ligger på behändigt avstånd från flera större städer och orter vilket gör det enkelt och praktiskt för många att gå en kurs över veckoslutet exempelvis. Orten, som ligger i hjärtat av Dalarna, har också ett rikt kulturliv som du lätt utforskar till fots eller cykel. Området bjuder också på fin stigcykling och -löpning, och de fina sjöarna bjuder på sköna dopp.

Kajaktiv kan också erbjuda drygt 12 bäddar i direkt anslutning till kurserna och vattnet. Hostel-känslan passar väl in med verksamheten och bidrar ytterligare till lagkänslan, som är en påtaglig del av paddlingen i allmänhet och forspaddlingen i synnerhet.

Från Nya Zeeland har James tagit med sig traditionen med varma bad efter en lång dags paddling. Eftersom de varma källorna saknas här så har vi byggt upp en SPA-avdelning med vedeldad bastu och badtunna samt bubbelpool. Här slappnar du av efter en härlig dag på vattnet.

Vi har kurser för alla

Om det är något vi har lärt oss genom åren så är det hur ska anpassa varje kurs efter deltagarnas erfarenhet. Genom att göra det bygger vi trygghet och förtroende vilket gör att du lär dig mer och har roligare när du utmanar dig själv på vattnet. Vi har också det största utbudet av forskajaker i Sverige, vilket gör att vi kan erbjuda dig en kajak som passar just dig.

Vi ställer höga krav på våra instruktörer – de ska inte bara ha mångårig erfarenhet av paddling i Sverige och internationellt, de måste också brinna för att lära ut och dela med sig sina kunskaper och erfarenheter. Det har alltid varit en av grundpelarna i Kajaktivs kursverksamhet och är en starkt bidragande faktor till att våra kurser får så fina omdömen.

Till oss kan du komma med kompisen, partnern, dina barn eller helt själv – här träffar du alltid nya vänner och likasinnade. Hit kan du komma för äventyrets skull, för avslappningen skull eller bara för att komma bort och pröva något nytt. Vi hoppas att vi får möjligheten att visa dig och dela med oss av vår passion denna säsong!