Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Äntligen premiärtur

Seastream 120 PD

Då var det dags att presentera mig för er alla som läser Kajakativs blogg.

Jag heter Joel Waje och är sedan i år ny ambassadör för Kajaktiv. Den del av Kajaktiv som jag kommer att representera är kajakfisket. Ni kommer att få följa med mig ut på vattnet och tillsammans med mig uppleva fisket från en Seastream Angler 120 PD. Förutom fisket kommer jag att skriva recensioner på kajaken och även andra produkter som är användbara till kajakfisket.

Jag är en inbiten sportfiskare och jag har fiskat så länge jag kan minnas. Jag tror nästan att jag fick mitt första fiskespö av min pappa redan innan jag lärt mig att gå. I min familj så är man sportfiskare, så är det bara. Idag inriktar jag mig främst mot predatorfiske i sjöar och på kusten, men eftersom jag under hela mitt liv fiskat i havet på Västkusten tillsammans med min pappa så blir det även en hel del vrakfiske och djuphavsfiske och dessutom storfiskjakt efter blåfenad tonfisk på den svenska kusten. Tävlingsfiske blir det också en hel del av och då tillsammans med mina barndomsvänner Filip och Fredrik under namnet Team Vallda Fishing. Jag kommer att lägga upp en hel del på våra sociala medier när jag använder kajaken, så kika även gärna in hos oss på Instagram, facebook och Youtube under namnet ”Team Vallda Fishing”.

Seastream 120 PD från vattnetJag hämtade en Seastream 120PD fiskekajak från Kajaktiv i Dala-Floda för ett par veckor sedan. Värt att nämna är att jag nu kan titulera mig expert på kajaktetris, dvs att få in en fiskekajak i ett vanligt förråd i ett vanligt lägenhetshus. Koden att knäcka var lite uppåt, lite åt sidan, vrida åt vänster, öppna en extra dörr för att få plats på längden för att tillslut totalt misslyckas och be föreningsordföranden på mina bara knän om ett ställe att förvara kajaken.

I väntan på islossning runt Uppsala har jag förberett kajaken och bland annat monterat ekolod, givare, satt ihop min crate bag från Feelfree och byggt batterilåda. Med en kajak som är redo att användas ville jag inget annat än att komma ut på min premiärtur. Jag körde runt med bilen flera gånger i veckan för att se om isen släppt. Efter ett par veckor kom äntligen chansen att få komma ut och göra ett första test av kajaken och känna på utrustningen. Det var en perfekt eftermiddag mitt i veckan med strålande sol och 15 grader, jag kunde inte begärt bättre väder. Med kajaken på taket körde jag mot Ekoln strax utanför Uppsala och sjösatte kajaken i en lugn liten vik. Jag tog mina första paddeltag för att ta mig ut mot lite djupare vatten och fälla ner pedaldriften. Det tog inte många tramptag innan jag fick ett leende på mina läppar och kände direkt att jag kommer att få många fina stunder på vattnet.

Joel Waje Kajaktiv kajakfiske ambassadorAtt få vara så nära vattnet är en speciell och oslagbar känsla. Mitt fokus var att få känna på kajaken och utrustning och jag kan bara säga att allt fungerade helt perfekt. Kajaken är både snabb, smidig och stabil på vattnet och man sitter riktigt bekvämt. Det kommer att komma en mer detaljerad recension av kajaken framöver. Självklart hade jag med mig ett spö för att kunna göra några kast och under en timme och se om jag kunde fånga en gädda eller två. Jag såg fina ekon på lodet, men med enbart 1,5 grad på ytan så var gäddorna inte intresserade av att hugga.

När solen började gå ner tog jag upp kajaken, lastade den på bilen och konstaterade att jag nu är en kajakfiskare.

Vi hörs snart igen!

Med vänlig hälsning,

Joel Waje

Mer om fiskekajak från Kajaktiv.se

Seastream 120pd ute på vattnet med Joel Waje
Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.