Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Årets nyheter från Red Paddle Co.

Varje år kommer det ett antal uppdateringar från Red Paddle Co, och 2022 är inget undantag. De två stora nyheterna för i år är touringbrädorna Compact 12 och Voyager 12.

Compact 12

Compact 12 är en bräda i Compact-serien och passar större paddlare som väger uppemot över 100 kg. Den är också väl lämpad för längre turer där du vill ha med dig packning för övernattning, eller kanske ett barn eller hund. Vi tog själva en Compact 12  med oss när vi seglade över atlanten till Martinique i december. Jag väger själv strax över 100 kg och brädan var perfekt för mig, både för träning  och utflykter med min nioåriga dotter.

Brädan tar betydligt mindre plats nerpackad jämfört med andra brädor i samma storlek. Ryggsäcken är lite större än den som Compact 11 och 9’6 levereras med. Brädan levereras med sk coiled leash och en förbättrad 5-delad justerbar paddel med kolfiberskaft och blad i nylon.

Voyager 12

Voyager 12 SUPDen andra nyheten är en expeditionsorienterad i Voyager-serien avsedd för en mindre paddlare.  Nya Voygager 12 är 366 cm lång, 71 cm bred och 12 cm tjock (till skillnad från de större brädorna som är 15 cm tjocka). Det gör Vogarer 12 till en smidigare bräda som är lättare att hantera och manövrera för mindre paddlare. Samtidigt har den prestanda som gör att du kan hålla samma fart som paddlare med de längre brädorna i Voyager-serien.

De övriga brädorna i sortimentet har fått mindre kosmetiska och tekniska uppdateringar. I övrigt är ryggsäckarna uppdaterade med förbättringar i form av fler fickor, men framförallt ett uppdaterat bärsystem som går att lösgöra från själva säcken. Det betyder att du kan bära din ihoprullade bräda direkt i bärselen till och från stranden t ex.

Hybrid Tough & Crusier Tough Paddlar

Redpadleco SUP paddlar hybrid & Cruisre tough Även paddlarna har uppdaterats med Hybrid Tough 3-delade kol-/glasfiberskaft och Cruiser Tough 3-delade glasfiberskaft, båda med nylonblad. Den tyngre paddeln med aluminiumskaft har utgått ur sortimentet.

Redpaddleco SUP tillbehör

Nyhet Redpaddleco SUP tillbehör

Andra uppdateringar innefattar bl a en ventiladapter som möjliggör anslutning av två pumpar samt ljuddämpare som gör att du slipper skrämma människor och deras hundar när du släpper ut luften ur din bräda.

Red Original Co Pro Change Robe

Red Original Co, Pro Change Robe, långärmad ombytesrock

Redoriginal, Red Paddle Co’s systerföretag har verkligen slagit igenom, och då framförallt med sina ombytesrockar som förgyller tillvaron året runt. Oavsett om du vinterbadar eller byter om på en blåsig strand eller sval parkering efter en kvällstur sommartid. Läs mer.

Om du är på jakt efter en bräda från Red Paddle Co hjälper vi dig gärna att hitta närmaste återförsäljare.

Du är också välkommen att besöka oss på Kajaktiv i Dala-Floda eller Kajaktiv Tjörn där vi har hela sortimentet tillgängligt för provpaddling.

 

Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.