Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Fem saker att göra i Dala-Floda

Dala Floda erbjuder inte bara fantastisk padling. Här finns något för hela familjen. Nedan tipsar vi om fem saker du kan göra när du är i Dala-Floda.

packrafting med Kajaktiv i Dala-Floda

#1 Prova på packrafting eller forspaddling

Prova packrafting eller forspaddling med oss på Kajaktiv. Lär dig att läsa av, och navigera nedför, Lissforsen i en packraft eller forskajak, och smält sedan upplevelsen i vår vedeldade bastu och spa-anläggning. Vi erbjuder både halvdags prova på kurser såväl som längre kurser för dig som vill lära dig mer. Vi börjar i Västerdalälven, där du finner varierande paddling direkt utanför vår dörrar. Efter dagens aktiviteter varvar vi ner och delar dagens upplevelser i spa-anläggningen.

Mer info ock bokning.

#2 Ta med din mountainbike

Runt hörnet hittar du fina cykelstigar som Sången runt på 25 eller 35 km, varierad cykling i kuperad terräng där du passerar flera platser som gjorda för ett spontant dopp. För barnen finns nu också Dalarnas första (och enda) asfalterade pumptrack.

Naturkartan för alla leder och cykelvägar.

Youtube klipp

pump track dala-floda
Hjort Olars Kafe dala-floda

#3 Fika

Missa inte en god fika i genuin miljö på Hjort Olars kafé som ligger på promenadavstånd från Kajaktiv. Beläget i den gamla hembygdsgården erbjuds både lokal historia och kultur. I denna inramning serveras ypperlig cheesecake och andra godsaker. Efter fikat kan du fortsätta promenaden och ta Sveriges längsta hängbro i trä över älven tillbaka till Kajaktiv.

#4 Besök Wålstedts ekologiska gård och spinneri

Bara två kilometer nedströms från Kajaktiv hittar du Wålstedts gård som säljer sina Krav-märkta grönsaker i gårdsbutiken. Här kan du också fika och under sommarmånaderna erbjuds den populära bondfrukost. Intill gården ligger spinneriet som i konstnärskretsar  är världsberömt för sin infärgningsteknik.

Facebook sida till: Wålstedts Ullspinneri och Wålstedts Lantbruk och Gårdsbutik

paddla kajak, kanot & SUP i Dala-Floda med Kajaktiv

#5 Paddla genom den svenska jungeln

En populär tur för dig som har barn eller bara vill uppleva en lugnare paddling. Vi tar med dig på en tur med kajak, kanot eller SUP längs en smal å som rinner från Flosjön och mynnar ut i Västerdalälven. Här passerar vi genom åkermark och skogslandskap med stor chans att se både bäver och vilt. Mer info.

 

Utöver dessa fem tips så hittar du avskiljda sandstränder och platser att tälta på, om du gillar att fiska hittar du gott om gädda, abborre och harr. Dala-Floda har fantastiskt mycket att erbjuda. Hör av dig om du vill har frågor eller vill ha hjälp med att planera en oförglömlig vistelse hos oss i hjärtat av Dalarna. Karta till Dala-Floda.

Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.