Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

SPOT - Räddar liv

Fem starka skäl varför du bör överväga en SPOT

För ett antal år sedan sponsrade och supportade Kajaktiv Barbro Lindman när hon Solopaddlade runt sydön på Nya Zeeland med dess brutala vatten, och det var under den tiden när vi inte visste var hon var eller om hon var ok. Som när hon paddlade längs med den utsatta farliga delen av sydvästkusten med dess exponerade fjordar. som vi snubblade över SPOT på internet.

Om Barbro hade haft en SPOT enhet hade livet inte bara varit mindre stressfullt för oss utan också mycket säkrare för henne. När vi såg potentialen av denna nya sattelit baserade enhet med möjlighet till att sända meddelande, såg vi snabbt till att hjälpa Globstar att få de första enheterna registrerade med PTS och vi började marknadsföra och sälja dem.
För att du bättre ska förstå varför vi starkt rekommenderar dig att investera i en SPOT Gen 4 kommer här 5 st anledningar.

ta med dig en SPOT Gen 4 när du camping för säkerhets skull

1) Tillförlitlighet: för att ge dig trygghet i motsats till att inte veta om din räddning är på väg förrän en helikopter hovrar över ditt huvud. Med en SPOT Gen4 kan du själv aktivt testa när som helst då du har GSM täckning på din egen telefon genom att sända ett ok till dig själv och se att din SPOT verkligen sänder via satellit. Tex. Vi själva testar alltid våra enheter innan vi lämnar land på våra längre kajakturer.

2) Hållbarhet: Många litar på sin smartphone idag, men smartphones är vanligtvis inte vattentäta och deras batterier tenderar att dö mycket snabbt under kalla förhållanden, plus att GSM-nätverket är inte så utbrett som många tror. Gen4-spotenheterna använder litiumbatterier för att säkerställa god prestanda under kalla förhållanden. SPOT-enheten är byggd för att vara vattentät och klara mycket tuffa förhållande, och den har knappar istället för  pekskärm som gör det lätt att använda även i våta förhållanden.

ta med dig en SPOT Gen 4 när du paddlar för säkerhets skull

3) Flexibilitet: SPOT är en mycket mångsidig enhet med möjlighet att byta profiler innan du ger dig ut, kanske en för segling, en annan för vandring och en annan för att arbeta ensam i skogen. I din profil kan du lista dina planer, beskriva ditt fordon, eller ditt tält, ge information om din VHF-frekvens, om du har någon med dig, eller om någon av er har ett fördefinierat medicinskt tillstånd som diabetes eller epilepsi. Och du kan, till skillnad från andra nödsändare kan du  låna ut den och lägga till en ny profil med den personens nödkontakter och detaljer.

4) Bevisat effektiv: Kajaktiv har sålt SPOT nu i 10 år, det har blivit tre uppgraderade modeller och nyligen uppgraderades satellitsystemet med inte bara nya satelliter utan också på högre höjd, vilket ger ännu bättre täckning. Vi har använt det själv regelbundet och vi har sett svenska SOS-larm både till sjöss och i fjällen, alla med positiva resultat. SPOT har sparat på de svenska värdefulla resurserna och pengar med förmågan att eliminera sökningen ur räddningsaktionen. Det är mycket billigare att skicka en helikopter för att hämta upp en skadad vandrare än att spendera två dagars eftersökning på jakt efter dem. Kostnaden för en SPOT och dess årliga satellitanslutningsavgift är en betydligt lägre kostnad när man överväger dess förmåga att kommunicera när man verkligen behöver det, med ett toppmodernt satellitsystem till ditt förfogande och GEOS larmbolag som ser din SOS-signal när som helst, redo att hjälpa dig i alla länder och situationer du befinner dig i.

5) Sinnesro: Fredrika Ek när hon återvände till Sverige efter solo cykling  runt jorden, hennes kommentar till Kajaktiv efter att vi sponsrat henne med en SPOT Gen4 , var ”hennes mamma skulle vilja tacka oss”! Att kunna skicka ett meddelande varje dag där hon campade om att hon var ok, gav mamma mycket lättnad och hon kunde också dela sitt äventyr genom att sända sin platsinfo som sen kan ses via länk till Google Maps. Av samma anledning använder många skogsarbetare i Sverige idag SPOT som en standard säkerhetsutrustning när de arbetar ensamma, vilket gör chefen kan se sin plats när även då jag inte omfattas av GSM täckning, via den mobila SPOT-appen med levande spårning. Om något oväntat händer reduceras det ursprungliga sökområdet ner till raden på den senast inspelade platsen, exempelvis 5 minuters radie med gånghastighet från de sista koordinaterna

Kajaktiv är en stolt partner i Globalstar-nätverket som arbetar med SPOT, eftersom det passar våra värderingar att hjälpa människor säkert kunna njuta av utomhusaktiviteter och samtidigt rädda liv. Om du  har några frågor eller något att dela med dig, tveka inte att kontakta oss.

Klicka här för årliga avgifter för satellittjänster >>

SPOT Gen4 coverage map

Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.