Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Hitta fisken i ett nytt vatten med din fiskekajak

Att hitta fisk i ett nytt vatten med din fiskekajak

För att lyckas när man besöker ett nytt spännande fiskevatten med din fiskekajak krävs en kombination av erfarenheter och förberedelser.

Nya vatten är alltid spännande när man först glider ut på sjön. Men om resultatet uteblir börjar tvivlet att gnaga på självförtroendet.

Det går naturligtvis att chansa och bara hoppas på det bästa, men med lite förberedelser redan innan turen och sedan visuellt både på och under ytan kommer det att vara till stor hjälp.

Ekolod Fiske ekolod

Ekolodet är naturligtvis ett ovärderligt hjälpmedel när man väl är på plats. Djupkanter, undervattens växtlighet och betesfisk kan lokaliseras och här hittar du många gånger predatorerna. Nedladdade djupkartor kan ge dig fingervisningar om var du kan tänkas börja ditt fiske. Kontakta oss för support för att hitta rätt utrustning att montera en ekolod på en kajak. Vi säljer inte ekolod (bara kajakfäste för ekolodsgivare) men vi kan hjälpa till med råd om eokolod från vårt kajakfiske-team.

Visuella punkter

Synen i kombination med erfarenhet kan ta dig långt även utan ekolod. Vass, uppstickande grund, stora stenar strax under ytan, uddar och naturligtvis vakande fisk. Alla dessa platser är sannolika platsen för våra jägare som behöver struktur, skydd och gömslen för att kunna överraska sitt byte.

En stor fördel med en stabil fiskekajak är att du kan stå upp och få bra höjd över vattnet och nära dig där fisken kanske är synlig eller där det finns tecken på aktivitet på ytan.

Digital hjälpmedel

Om du börjar din fisketur redan hemma och kombinerar med ovanstående punkter ökar du ytterligare dina chanser till fångst.

Fishbrain (premium) har djupkartor som är ovärderliga vid hemmaplanering utan ekolod. Även fångststatistik kan ge indikationer om vilken typ av beten som gillas av de lokala predatorerna. Hos Ifiske.se kan du ofta köpa fiskekortet. Här finns också allmän information om fiskevattnet och fångstrapporter som kan ge dig information om vilka beten som är gångbara.

Google Maps

Google Maps kan ge ledtrådar som uppstickande grund, uddar och annat som du sedan kan se visuellt på plats. Här kan du spara en hel del tid på att välja startplats och minska ned tiden för att hitta lämpliga platser.

Om det finns en Kajak Fiskeguide och du planerar att återkomma kan det vara en bra idé att boka guiden för en dags fiske eller mer. Lokal expertis är alltid ovärderlig och om du inte har mycket tid kan detta vara ett kanon-alternativ. Till kommande besök har du nytta av de kunskaper.

Skitfiske! // Tommy Lönnebacke

kajakfiske

Genom att stå upp på vattnet kan du se tecken på fiskrörelser

Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.