Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Hjälp inom 60 minuter!

Jeroen har många gånger vandrat i de svenska bergen och fullföljt många solo vandringar på avlägsna platser, både i -40 ° C vinterförhållanden och våta somrar. Han försöker besöka regionen från sitt hem i Belgien minst två gånger om året.Eftersom Jeroen vandrar på avlägsna områden ofta köpte han en Spot Gen3 ifall en nödsituation skulle uppstå samt att skicka in uppdateringar om att han är okej till vänner och familj.

Vår familj uppskattar att kunna följa våra framsteg och få incheckningar om att allt går bra från oss! De följer oss non-stop när vi är ute i vildmarken. De vet också att om vi inte skickat ett meddelande på 24 timmar behöver de skicka hjälp till vår senast kända plats” säger Jeroen.

SPOT Gen3 nösandare”Jag gillar SPOT Gen3 som har en imponerande batterilivslängd, även med spårningsläge på. Jag gillar också hur den är byggd och är väldigt smidig, ”tillade han.

För att förbereda sig inför den flera dagars vandringsturen i Lapplands vildmark köpte Jeroen och Laura högkvalitets utrustning för att sedan åka och träna, detta inkluderade en sommarvandring i centrala Svergie.
Jeroen och Laura gick upp för Kvikkjokk på fredags eftermiddagen och tillbringande första natten campandes ovanför trädlinjen. Under dag två vandrade de vidare in i en hög dal.

Efter en stund började Laura känna sig sjuk. Hennes tillstånd var ännu inte allvarligt så de kände inte behovet av att vända tillbaka men bestämde sig för att slå läger vid första möjliga punkt. Det tog timmar att hitta någonstans som fungerade att slå läger på i den steniga terrängen.

Under tiden hade vädret blivit värre med åskväder, regn och stark vind, men lägret var säkert över natten.
Den natten blev Laura väldigt sjuk och Jeroen ville få henne till en mindre utsatt plats för att kunna återhämta sig. Nästa morgon satte han sig ner för att räkna ut den lättaste vägen nerför berget.

SPOT Nödsandare, räddning inom 60 minuter

Att återvända till Kvikkjokk var inte ett alternativ eftersom det var 20 km bort utan spår och ett mycket stort berg mellan dem och staden.

Vid lunchtid började de vandra neråt med Jeroen som bär bådas ryggsäckar. Men Laura var snart utmattad och kunde inte fortsätta. De var på 1000m höjd och Laura fick hypotermi. Jeroen svepte om henne med båda sovsäckarna och bestämde sig för att kalla på hjälp.

Först försökte Jeroen använda sin mobiltelefon men det fanns ingen signal. Så han tryckte på SOS-knappen på sin SPOT Gen3.

Mycket smart tänkt spred Jeroen ut det gula tältet på marken för att göra dem mer synliga för räddning.
En polishelikopter hittade och plockade upp dem under mindre än en timme. Laura träffade ett medicinskt team i Kvikkjokk och inom några dagar mådde hon bra nog att kunna åka hem.

”Vi hade övervägt alla möjligheter men en evakuering med flyg var vårt enda säkra alternativ. GEOS International Emergency Response Center (IERCC) i Houston, Texas fick vårt SOS larm och samordnade en sökning och räddning med JRCC Göteborg, som organiserade att en polishelikopter kom och hämtade oss.

”Tack vare att SPOT skickade vår exakta GPS-plats och det gula tältet gjorde att det var väldigt lätt att hitta oss. Vi tryckte på SOS-knappen klockan 14:12 och de landade klockan 15:11, en mycket snabb svarstid för vara på en sådan avlägsen plats,” säger Jeroen.

Till webbutik & mer info om SPOT Produkter >>

SPOT Coverage map

Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.