Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Intensiv helg i Dala Floda

Akut omhändertagande i Vildmark

Denna helg har vi haft fullt pådrag här i Dala-Floda. Det har räddats liv, lindats fötter och burits bårar på löpande band. Det har studerats och examinerats. Vi har med andra ord utbildat alla våra guider i AOV – Akut omhändertagande i Vildmark. 

Kursen är intensiv och innan den praktiska kursen måste alla deltagare genomföra egna studier och slutföra ett teoretiskt prov. Organisatör är Adventure Medicine som drivs av Olivia Kiwanuka som är en av världens ledande personligheter inom fältsjukvård.

Kursens praktiska innehåll består av gruppövningar där kursdeltagarna på egen hand ska undersöka (simulerade) skadade personer efter vedertagna internationella standarder. Kraven är hårda och stressen ökar för varje övning. Förutom att lära sig undersöka skadade personer och snabbt avgöra vad som är mest akut har alla deltagare lärt sig olika sätt att förflytta skadade personer, även med nackskador.

Vi på Kajaktiv sätter alltid säkerheten först och efter denna helg känner vi oss ännu säkrare på att vi kan leva upp till detta under våra paddlingskurser.

Vi är otroligt nöjda med Adventure Medicine och deras kurs. Vi är lika stolta över våra guider och känner oss mycket trygga med deras kompetens att hantera skarpa situationer.

Stort tack till alla inblandade!
Mikael Svensson, Kajaktiv

Foto: Annika Björndotter
Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.