Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Kajaktest 2019 Prijons Grizzly

Prijon Grizzly havskajk profile bild När Prijon insåg att deras Kodiak gjutform var i slutet av sin livstid, nyttjade de möjligheten att göra vissa förbättringar på en av världens mest använda expeditionskajaker till en mer modern expeditionskajak.

Men man behöll de karaktäristiska grund-dragen hos den ursprungliga Kodiak som en relativt snabb stabil kajak med möjlighet till stor mängd packning för långa distanser, vilket har bevisats över hela världen med expeditioner från Madagaskar till polarregionerna som varar i många månader.

Prijon Grizzly havskajak i Stockholms skärgård

Den största förändringen är faktiskt namnet, som dock är kvar i björnfamiljen. Andra ändringar är de nya hårda plastluckorna som är lättare att använda, det nya Kayaksport dag luckan och elastiska bär-handtagen. Däcket har en ny modernare design och skrovet har lite mer ”rocker” vilket ger lite mer stabilitet och lättare att svänga. Däcklinorna har uppgraderats till en tjockare diameter. Också mycket märkbar är de färgkoordinerade däcklinor, detaljer samt matchande cord runt sitsen.

prijon Gizzly havskajak detaljer

På vår tvådagarstur tog vi ett stort fyra manns tält, massor av god mat och dryck och tillräckligt med ved för kvällen. Tillsammans med två vinter sovsäckar samt liggunderlag, allt packat i tre Grizzly och en Seayak 500 för Anu, vår kvinnliga gäst från Nepal.

Komforten är av samma höga Prijon standard, tillsammans med det funktionella responsiva roder systemet. Du kan ha mindre föremål lättåtkomligt i dag luckan, Paddel scoop på sidan hjälper dig som använder ving paddel och dig som är kortare paddlare.

Grizzly är tillverkad av Prijons berömda HTP-blåsgjuten polyetenplast och då vet du, att den inte kommer att gå sönder, deformeras eller läcka och kommer vara med dig i många år, det är därför Prijon kajaker håller högsta 2: a handvärdet av alla varumärken.

Prijon Grizzly från vattnet

Storleken på kajaken gör att den inte är idealisk för korta, lättare paddlare, men passar medium till de största paddlarna med stora fötter som behöver utrymme för att sitta bekvämt under längre perioder. Det är inte heller någon lekfull kajak, det är en kajak som är gjord för att gå från A till B på kortast möjliga tid med all packning du behöver.
Mer om Prijon Grizzly >>

Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.