Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Red Paddle Co Compact 12 SUP

James Venimore går igenom vår nya SUP-bräda Compact 12 från topp till tå. Starta videon nedan.

Vi är super glada över att kunna få presentera nästa års modell från Red Paddle Co redan nu. Möt Compact 12.

Vi sammanfattar Compact 12 från Red Paddle Co

För mindre till medelstora paddlare lanserades först Compact 9’6, en bräda som tog liten plats och därmed var lätt att transportera och förvara. Året efter följde Red Paddle Co upp med Compact 11’ för paddlare upp till 90 kg. Efter dessa två populära modeller var vi många som hoppades på en modell för lite större paddlare. Nu kommer Compact 12’, en bräda som är nästan hälften så stor som motsvarande modeller när den rullas ihop.

Det första du lägger märke till när du jämför 9’6, 11’ och 12’ är att den sistnämnda kommer i en något större, uppdaterad väska än de två mindre modellerna. Väskan är försedd med ett nytt bekvämt bärsystem och genom att låta den vara öppen upptill kan du snabbt rulla ihop brädan för transport till bilen en dag när vädret inte inbjuder till strandhäng. Väskan rymmer också Titan II-pumpen, den 5-delade paddeln och alla tillbehör.

Vilken prestanda kan man då förvänta sig av en kompakt bräda dom denna?

Trots en tjocklek på 120 mm är brädan mycket styv, vilket till stor del beror på PACT dropstitch-materialet med dubbla topp- och bottensträngar. RSS-skenorna (som du hittar på de större touring-brädorna) styvar upp brädan ytterligare och sammantaget är skillnaden mot en hård bräda liten.

Trots mina 105 kg så upplevde jag brädan som stabil och styvheten var påtaglig. De dubbla stjärtfenorna ger brädan ett bra glid och god kursstabilitet. Brädans längd bidrar också till dessa egenskaper och sammantaget är det här en idealisk bräda för expeditioner som innefattar kollektivtrafik, tåg eller flyg. Den tar också minimalt med plats på en båt till exempel.

Compact 12 är utrustad med en mängd smarta lösningar och detaljer so uppdaterade elastiska spännremmar, fästpunkter för Gopro-kameror, GPS eller fiskespön etc. I aktern hittar du fyra fästpunkter för extra last och mitt på brädan har du tre bekväma bärhandtag.

Brädorna i Compact-serien säljs i kompletta set med paddel, leash (fotleds-lina), Titan II dubbelpipig pump, reparationssats och ett vattentätt telefonfodral.

För vem passar då Compact 12?

Det här är en bräda för den lite större paddlaren (upp till ≈120 kg) eller familjen som vill ha en kvalitetsbräda för turpaddling och utforskande av nya vatten. Den är också idealiska för dig som reser mycket eller vill att brädan ska ta så lite plats som möjligt när den förvaras.

Våra andra SUP-brädor hittar du här, och vår videogenomgång av Compact 12 finns här.

Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.