Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Toni Franz

vår allra första kund

Det var 1995 och de hade just flyttat till Vindeln i Västerbotten, Annika Björndotter och James Venimore hade precis dragit igång det som senare skulle bli dagens Kajaktiv. Det första publika framträdandet där man visade upp sina kajaker var på Snöfestivalen i Kiruna i december. En något märklig plats och tidpunkt att visa kajaker på kan tyckas, inte minst för James som just flyttat dit från Nya Zeeland.

Under Snöfestivalen träffade de Kirunafamiljen Franz som redan hade ett par Prijon-kajaker. Toni blev så glatt överraskad att han köpte en av visningskajakerna på stående fot. Vips hade Kajaktiv sålt sin första kajak, men framförallt var det början på en lång och nära vänskap. Genom åren har Toni guidat James med flera på Sveriges finaste älvar, nu senast gjorde han en tredagars tur med Elias på Lerälven och det var under denna tur som denna film gjordes. James har i sin tur kunnat visa Toni något av den fina paddling som Nepal erbjuder.

Toni Franz paddling Ler Älven Lappland

Toni är utan tvekan en av auktoriteterna på paddlingen i Lappland, där han tillbringat hela sitt liv på älvarna, och många “First Descents” bär hans namn. Vintertid driver han Luossavarabackens skidanläggning och arbetar som Race Director för olika skidtävlingar inklusive Världscupen bland annat.

Sommartid har han fullt upp med sitt företag Paddle Lappland, där han säljer och hyr ut paddlingsutrustning och guidar paddlare från hela världen. Så om du behöver kajak, tips eller guidning i världsklass så är Toni och hans fru Emma definitivt dem du ska vända dig till.

James venimore & Toni Franz kolla över Lerälven

Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.