Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Välj rätt SUP-paddel

Med rätt paddel är det lättare att paddla som ett proffs

Så här väljer du paddel

Att välja rätt paddel är lika viktigt som valet av bräda. Om du har valt att satsa på en kvalitetsbräda från Red Paddle co. t ex så riskerar du att förlora mycket av prestandan och känslan om du väljer fel paddel.

Nedan har vi sammanställt några enkla tips på vad du ska tänka på när du väljer paddel.

  • Om du har en uppblåsbar SUP så ska du välja en 3-delad paddel som smidigt kan packas tillsammans med brädan vid förvaring och transport.
  • Om du tävlar och tränar seriöst med en laminerad SUP så rekommenderar vi en paddel i kolfiber. Välj en paddel med något mindre blad än till surfing.
  • En lättare och styvare paddel kommer att göra paddlingen behagligare och roligare.
  • En justerbar paddel är mer praktisk om du vill kunna låna ut den eller om ni är flera som delar på brädan.
  • Barn ska ha en paddel med mindre blad och skaftdiameter för att bättre kunna njuta av paddlingen och minimera belastningen på kroppen.
  • Fundera på var du tror att du kommer att paddla mest. Om det blir mycket älvpaddling kan det vara bra att satsa på en robust paddel med nylonblad. Om du däremot kommer att surfa mycket är en paddel med större blad ett bättre val eftersom får mer stöd och kraft än med ett racingblad till exempel.
  • Ta hjälp av en kunnig butik som har både kunnande och utbud.

Till Kajaktivs SUP paddel sortiment från Redpaddle & Starboard >>

Paddla som proffsen

paddla sup some proffs

1- Vinka till publiken
Se först till att du har rätt längd på paddeln. Den ska nå ungefär 15 cm över ditt huvud.

2- Stå upp
Stå axelbrett isär med fötterna, placera ena handen på T-greppet och den andra på skaftet. Fäst blicken på horisonten och böj lätt på knäna.

3- Paddeltaget
Placera paddeln i vattnet en armlängd framåt och dra bakåt längs med brädan med bladet vinkelrätt mot brädan.

4- En bra sväng
För att svänga trycker du vatten mot bakändan av brädan på den ena sidan av brädan om mot nosen på den andra sidan. Genom att hålla paddeln bort från brädan svänger du snabbare.

Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.