Butiken: +46 (0)241-223 61 • Kurser & Hyra: +46 (0)76-160 35 42 • Frågor och svar • Återförsäljare

Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Dubbelkajaker

Utbud av högkvalitativa kajaker för två personer

Dubbelkajak eller en kanadensare?

Äventyr är roligast om man delar dessa med någon man tycker om, därför har vi på Kajaktiv dubbelkajaker för dem som vill göra just detta på ett enkelt och smidigt sätt. Dubbelkajaker är perfekta för den som har barn eller som vill paddla tillsammans med någon och samtidigt hjälpas åt under turen, dessutom om man delar på kostnaden får man en riktigt bra kajak med hög kvalitet för ett rimligt pris.

Dubbelkajaker är likt vanliga kajaker på många sätt men den stora skillnaden är att det finns en extra sittbrunn för en andra person. Detta gör att kajaken blir längre och lite tyngre än en enmanskajak men om man är som tänkt två personer transporterar man med lätthet kajaken och ett lyft här och där är inga problem.

Det är inte alltid självklart, men genom att ställa sig några frågor kan valet bli lite lättare.

  • Vart ska du paddla? Om du har tänkt att paddla längre sträckor och vill kunna ta en tur vid kust eller på hav, då är dubbelkajak ett bättre alternativ.
  • Vem ska du paddla med? I en dubbelkajak kan du lätt ta med dig ett barn eller en hund men om du vill ha med dig 2 kanske 3 små barn och mycket packning så är kanot ett bättre alternativ.
  • En dubbelkajak är snabbare än en kanot så har man tänkt att göra längre turer och har begränsat med tid så är en dubbelkajak ett bättre alternativ.

Vill du ha mer råd om valet mellan en dubbelkajak och kanot så hör gärna av dig, vi hjälper dig.

En vanlig fråga som vi får är om det går att paddla en dubbelkajak själv och svaret är ja. Det går att paddla en dubbelkajak själv men med vissa modeller kan det vara en aning svårt. Det kommer att gå tyngre och den är svårare att manövrera än en vanlig kajak. Vi kan rekommendera att lasta din packning där fram om du paddlar ensam för att balansera ut kajaken lite bättre.

Om ni har tänkt att ni vill ut och paddla på egen hand så är det extra viktigt att ni testar tandemkajaken var och en för sig.