Nedsatt

Prijon Seatron 520 GT HTP med Roder

Fri frakt November & December 2020 *

Prijon Seatron 520 GT (där GT står för Grand Touring) är för medelstora till stora paddlare som vill ha en högkvalitativ kajak med bra prestanda för både kortare och längre turer och som hanterar tuffare förhållanden utan problem.

Seatron är sprungen ur den legendariska Seayak-serien som kontinuerligt utvecklats och förfinats över 30 år. Seatron är en modern tolkning av Seayak med flera tydliga förbättringar. Sittbrunnen är rymligare vilket ger dig mer utrymme och gör det lättare att luta ryggen bakåt vid en eskimå-roll. Akterdäcket är lägre och skrovet som helhet har en tydligare rocker och en slankare profil vilket gör den snabbare i vattnet.

OBS: Vi förbehåller oss rätten att skicka kajakordern till din närmaste återförsäljare för att ge dig bästa möjliga service.

I Lager
SKU
TK10292
16 702,50 kr 19 650,00 kr

Vi skickar din produkt inom två dagar. Läs mer...

Ring eller maila oss om du vill ha mer information om produkten.

Enkelt att returnera produkten om du inte är nöjd och få pengarna tillbaka.

Prijon Seatron GT är en naturlig ersättare till storsäljaren Seayak 520. När gjutformen till Seayak hade nått sitt slut valde Prijon att ta chansen utveckla en ny och modernare kajak i samma anda som Seayak. Vi på Kajaktiv blev tidigt involverade i utvecklingsarbetet och är väldigt stolta över resultatet.

Vi ville bland annat ha en kajak som var enklare att rolla, därför gjordes sittbrunnen rymligare för att skapa mer utrymme bakom sätet för att du lättare ska kunna lägga ryggen ner vid roll. Detta medför också att det är enklare att ta sig i och ur kajaken.

4D knästöden går att justera i en mängd olika lägen för en mer eller mindre aggressiv sittställning. Sätet är vadderat för bästa komfort och det låga ryggstödet är enkelt att justera så att det passar dina önskemål. 

Skrovet är 520 cm långt och XX cm brett och med en tydlig rocker. Detta gör att kajaken är snabb i vattnet men ändå förhållandevis stabil vilket gör att uthyrare kan använda den då den fungerar både till erfarna och mindre erfarna paddlare. Den vane paddlaren upptäcker snabbt hur lättmanövrerad Seatron är även utan roder, och vänder den med lätthet bara genom att förflytta vikten i sidled och rätt paddelteknik. Modellen är gjord för att använda med ett roder för maximal rörlighet och här fungerar Luxus K1 utmärkt med sina pedaler. 

Seatron har en utökad volym i fronten vilket gör att den lyfter bättre över vågor och därmed ger en torrare paddling i motvind. 

Kajaken är tillverkad i luftgjuten HTPE polyethylene vilket ger skrovet överlägsen styrka och med ett “formminne” som gör att eventuella deformationer (från exempelvis transport på takräcke) rätar ut sig själv efter 10 minuter i solen. Skrovet har en garanti på 5 år och resten av kajaken en garanti på 2 år. 

De generösa packluckorna tätas av neoprenskydd och är försedda med skyddande lock av plast vilka hålls på plats av elastiska linor. Dagluckan framför sittbrunnen är den hårda typen från Kayaksport och är lätt att nå. En nyhet är att Seatron kan utrustas med en fjärde lucka bakom sittbrunnen i efterhand, vilket är perfekt för instruktörer och entusiaster som vill ha ytterligare flexibilitet för en låg extrakostnad.

De färgade däcklinorna framhäver kajakens rena design och de elastiska spännlinorna gör det enkelt och säkert att fästa pump och andra tillbehör på däcket. I aktern sitter en metallögla som låter dig låsa fast kajaken vid behov.

Sammanfattningsvis erbjuder Prijon med Seatron en modern, snabb och säker kajak för en bredd av paddlare världen över.

Tillverkare Prijon
Material HTP (blåsmodulerad plast)
Längd 520 cm
Vikt ca 29 kg
Bredd 58 cm
Vikt på paddlaren 75-110 kg
Lastkapacitet 140 kg
Totalvolym 390 L
Lastvolym: fram / bak 60 / 110 L
Sittbrunn 90 x 48 cm ( Hiko C87
Mer information:
Tillverkare Prijon
Material HTP (blåsmodulerad plast)
Längd 520 cm
Vikt ca 29 kg
Bredd 58 cm
Vikt på paddlaren 75-110 kg
Lastkapacitet 140 kg
Totalvolym 390 L
Lastvolym: fram / bak 60 / 110 L
Sittbrunn 90 x 48 cm ( Hiko C87)
Skriv din egen recension
Du recenserar:Prijon Seatron 520 GT HTP med Roder
Ditt betyg

Prijon Seatron 520 GT review