Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Teknisk information om Compact-serien

Teknisk info om material, form och detaljer som utmärker Compact-serien

Hälften så stor, dubbelt så kul. Det här är en SUP-bräda som förändrar känslan både på vattnet och på land. Det är en fullstor modell som bara tar hälften så mycket plats som en konventionell SUP-bräda under förvaring och transport. Det har aldrig varit lättare att packa upp och ner en SUP-bräda, och detta är den mest lätttransporterade SUP-brädan på marknaden.

Den passar dig som reser mycket eller för dig som vill underlätta transporten.

Specifikationer Compact-serien

Modell

8’10 Compact

11’0 Compact

12’0 Compact

8’10” x 29″ 11’0″ x 32″ 12’0″ x 32″
Längd: 269 cm 335 cm 366 cm
Bredd: 73,6 cm 81,5 cm 81,3 cm
Tjocklek: 10 cm 12 cm 12 cm
Volym: 150 liter 259 liter 302 liter
Typ av fena: Twin Click fin Twin Click fin Twin Click fin
Vikt på brädan: 7,70 kg 9,05 kg 10,15 kg
Rek. vikt på paddlare: Upp till 85 kg Upp till 105 kg Upp till 120 kg
Vikt på hela packningen: 15,2 kg 16,55 kg 17,65
Väskans storlek: H:56 B:42 D:32 H:56 B:42 D:32 H:56 B:42 D:32

Material

MSL Pact

Patenterad packningsteknik. Halva storleken på en vanlig bräda. Dubbla äventyret.

Skapad med enkel transport i åtanke men utan att kompromissa med prestanda. Compact-serien har en unikt patenterad teknologi som gör det möjligt att vika ner den på mitten och packa ner superliten. Med denna revolutionerande nya bräda får du bekvämligheten att enkelt kunna bära den runt stan samtidigt som du har en bräda som är lika styv och hållbar som alla andra Red Paddle Co-brädor!

TEC-AIR

Red’s interna designteam är mästare i precisionsteknik. Dem kallar det “air-gineering”. Uppblåsbara paddelbrädor där kärnan är textilprodukter. De har ägnat över ett decennium åt att lära, förfina och testa nya tekniker för att skräddarsy exakta prestanda och konsekventa egenskaper i deras brädor. Det här är vad TEC-AIR är, det är inte så mycket en process utan ett löfte om att bara leverera de mest prestandastyrda och pålitliga brädorna på marknaden. Vi stoppar dem inte heller, då de hela tiden tar steg för att ta mer ansvar.

En SUP-bräda från Red Paddle Co är svår att ha sönder, den är påtagligt hållbarare än såväl hårda brädor som sina uppblåsbara konkurrenter. Många förleds att tro att en uppblåsbar SUP-bräda skulle vara ömtåligare än en hård SUP-bräda, och det är lätt att förstå när man ser hur många uppblåsbara brädor är konstruerade. Det kan också vara svårt att urskilja skillnaderna på ytan men Red Paddle Co gör de starkaste brädorna på marknaden.

RSS

Gäller ej på Compact 11’0 och 9’6.

Patenterat Rocker Stiffening System. Ökar styvheten med upp till 40 %. Lägger till motsvarande 2-3 PSI. För att göra sina SUP-brädor ännu styvare har Red Paddle Co utvecklat ett unikt och patenterat system som de kallar för Rocker Stiffening System eller RSS. Det bygger på två platta stag förs in i en ficka på vardera sida av den främre delen på SUP-brädan. Dessa styvar upp SUP-brädan markant – upp till 40% styvare. Men man har inte lagt allt krut på själva stagen. Fickorna byggs separat med högsta kvalitet och precision och lamineras på SUP-brädan i efterhand. Allt för att RSS-konceptet ska leverera en märkbar skillnad.

Red Paddle Co konstruerar varje SUP-bräda med en rocker som verkligen gör skillnad medan konkurrenterna nöjer sig med en nosform som pekar uppåt, men som saknar en praktisk funktion eller påverkan i hur SUP-brädan glider i vattnet. Det betyder att på en SUP-bräda från Red Paddle Co så börjar rockern långt bak på SUP-brädan och den ökar gradvis ju längre fram på SUP-brädan du tittar. Denna typ av progressiv rocker gör att du verkligen känner skillnaden. RSS-systemet är också ett sätt på vilket rockern kan kontrolleras.

Brädor från Red Paddle Co med RSS är upp till 50% styvare än andra uppblåsbara SUP-brädor i motsvarande storlek och tjocklek. RSS-systemet gör det också möjligt för paddlare över 100 kg att använda kortare SUP-brädor och på Race-familjen är det tydligt hur mycket skillnad RSS faktiskt gör. Kortfattat kan man säga att ju tyngre paddlare, desto tydligare blir skillnaden.

RSS från Red Paddle Co är revolutionerande när det gäller prestanda för uppblåsbara SUP-brädor, och det är sprunget ur företagets övertygelse att en uppblåsbar SUP inte ska innebära att du som paddlare ska behöva kompromissa med prestanda, design eller kvalitet.


Detaljer

Fenor

Ett enkelt klickfensystem med en sekundär skruv för ökad säkerhet. De två off-set fenboxarna i sig är också kompatibla med standard FCS fenor, så att du kan anpassa känslan av din bräda på vattnet.

Remmar

Nu med ett nytt och förbättrat lastsystem som består av tre justerbara bungee-band. De två nedre remmarna är närmare varandra, vilket gör det lättare att förvara mindre kit-föremål. Ett låssystem med dubbla d-ringar möjliggör enkel justering och frigöring och den lilla öglan är idealisk för förvaring av vattenflaskor. En förstärkt lastpunkt så att du kan fästa tillräckligt med last för alla äventyr.


Nytt för 2023

 • Flervtagbara handtag
 • Kosmetisk design

Vad som ingår;

Väska, pump, fem-delad paddel, leash, reparations-kit och vattentätt mobilfodral.

Pump – Titan II Pump

 • Ihopfällbara fötter och avtagbart handtag
 • Bajonett-slangarmatur i båda ändar – inga fler skadade skruvgängor
 • Nydesignad Airbox – pumpslangen ansluts nu till den stora delen
 • Stor volym och snabbare uppblåsning
 • Bra stabilitet – bredare fötter och 90 graders kammar-rotation
 • Enklare växling till enskild kammare med växelreglage
 • Pumpvolymen är 4,125 cm2

Fem-delad paddel – Compact

Att skapa en kompakt paddel var ingen lätt uppgift, men RPC hittade den perfekta lösningen: en femdelad-paddel. Som enkelt packas ihop, den är fortfarande justerbar utan att kompromissa med kraften i vattnet.

 • Material: Tillverkad av högmodul kol för extra styvhet, med ett slitstarkt blad av rent nylon.
 • Miljö: Nylonbladet på paddeln är laseretssat, utan tryck, kemikalier eller överföringar och tillverkat av ett enda rent material. Det betyder att designen kommer att sitta kvar för alltid, vilket resulterar i inga estetiska implikationer.
 • Justerbarhet: Red’s nya anti-vrid-justeringssystem med 45 graders skuren push-pin-teknik har resulterat i den mest kompakta paddel hittills.

Fångrem – Coiled Leash

Designad för plattvattenpaddlare för att slippa en leash som drar i vattnet.

Leashen har en ankelmanschett med ”Quick Release Loop” med en integrerad nyckelficka. Med de 7 mm breda ringlade dubbla sladdarna förhindrar funktionen att leashen släpar i vattnet, plus att leashen har dubbla vridpunkter för att minska att den trasslar in sig. Leashen levereras med en längd rep så att du kan använda det med att fästa i våra leash-fästpunkter som du kan hitta på baksidan av vilken Red Paddle Co-bräda som helst. Går även att fästa i traditionella leash-fästpunkter.

Väska – Compact Backpack

Ryggsäcken är konstruerad för att erbjuda unika nivåer av justerbarhet och komfort, plus ett bra axel- och ryggstöd. Det kan vara den mest konstruerade SUP-väskan på planeten, och eftersom den applicerar cirka 53 % mindre downforce på bärarens nedre rygg, kan du resa längre mer bekvämt. Med anpassningsbart svankstöd och justerbara höjdfunktioner är den lämplig för nästan alla storlekar av paddlare. Allt detta kombineras för att göra det till ett nöje att bära, oavsett om du är på en kort promenad till vattnet eller ute på ett episkt äventyr.

 • Sydd med dubbla sömmar med samma typ av nylontråd som används i segel vilket gör den väldigt slitstark.
 • Bärsystemet gör ryggsäcken bekväm att bära med vadderade axelremmar och midjebälte.
 • Paddelförvaring – packa enkelt och bekvämt ner din tredelade paddel i samma väska som SUP-brädan.
 • Spännremmar på insidan förhindrar din utrustning att glida runt när du transporterar den.
 • Ficka för att hålla reda på dina mindre prylar.
 • Adressfönster

Vattentätt mobilfodral

Detta stänkskyddade telefonfodral är designat för att vara lätt och vattentätt, så att du kan ta med din kommunikationsenhet på vattnet för de tillfällen då du vill hålla kontakten!


5 års garanti

Gäller på alla Red Paddle Co’s SUP-brädor endast vid registrering av brädan online!

Klicka här för att registrera din bräda »