Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Generell teknisk information

Om våra SUP-brädor och om de som står bakom dem » Red Paddle Co

Lite kortfattat om Red Paddle Co

RPC inspirerar till äventyr

”Vi tror på den universella sanningen att människors behov av äventyrets spänning aldrig kommer att förändras. Att den inneboende önskan att få kontakt med vattnet och världen aldrig kommer att blekna. Vårt uppdrag är att inspirera och möjliggöra äventyr genom innovativa, miljömedvetna produkter som aldrig kompromissar med prestanda, säkerhet och tillförlitlighet. Genom att fortsätta att växa som världens ledande SUP-bräde-gemenskap har vi en möjlighet att omdefiniera hur människor interagerar och använder vattnet runt dem. En möjlighet att göra det mer tillgängligt, roligare och mer inkluderande än någonsin tidigare. Vi säljer inte bara paddelbrädor – vi sysslar med inspirerande äventyr.”

Starkare tillsammans

RPC HQ är hem för ett team på 40 experter som är dedikerade till att hjälpa deras nätverk att utvecklas och växa.

Sedan 2008

Det äldsta, mest etablerade SUP-nätverket i världen. RPC’s banbrytande produkter säljs i över 50 länder över hela världen och är byggda för de tuffaste förhållanden.

Primärt skydd

RPC arbetar outtröttligt för att säkerställa att deras varumärke och patent skyddas internationellt. Vi tror att det inte liknar någon annan bräda på planeten som att paddla en Red-bräda.

“True to the core” – RPC

Allt Red skapar är designat i huset hos Red för att säkerställa att det tilltalar den globala familj av likasinnade kunder och lever upp till deras höga standard.

Tillverkade för att hålla

I genomsnitt tar det RPC 72 timmar att bygga varje Red Paddle Co-bräda, vilket är deras engagemang för kvalitet och prestanda. De är det enda SUP-företaget som driver en privat produktionsanläggning för att leverera världens mest rigorösa kvalitetskontroll-process.

Miljö

Red’s kartongfabrik har nu noll avfall och nästan alla våra förpackningar är 100% återvinningsbara eller komposterbara. Där det är möjligt är deras produkter designade för demontering för att möjliggöra löpande underhåll och/eller tillverkade av 100 % rena material för att möjliggöra enkel återvinning. Red’s patenterade Compact-brädor kom till från deras uppdrag att minska brädornas koldioxidavtryck under frakt. Faktum är att även små delar av formen som tas bort från slangmunstycket återvinns och återanvänds i våra ventiler. De letar alltid efter sätt att minska och återanvända genom hela produktionen. Kompromissa aldrig.


Produktgaranti

Red Paddle utökar sin garantitid på alla brädor från 2020 års modeller och framåt till 5 års garanti. Tidigare årsmodeller har 2 års garanti från Red Paddle. För att kunna utnyttja garantin måste du registrera brädans serienummer på Red Paddles webbplats inom 3 månader efter köp. Serienumret hittar du på brädans luftventil. Registreringen hittar du här »


Red Paddle Co’s tekniker och material

TEC-AIR

Air-Tec gäller alla modeller.

Red’s interna designteam är mästare i precisionsteknik. Dem kallar det “air-gineering”. Uppblåsbara paddelbrädor där kärnan är textilprodukter. De har ägnat över ett decennium åt att lära, förfina och testa nya tekniker för att skräddarsy exakta prestanda och konsekventa egenskaper i deras brädor. Det här är vad TEC-AIR är, det är inte så mycket en process utan ett löfte om att bara leverera de mest prestandastyrda och pålitliga brädorna på marknaden. Vi stoppar dem inte heller, då de hela tiden tar steg för att ta mer ansvar.

En SUP-bräda från Red Paddle Co är svår att ha sönder, den är påtagligt hållbarare än såväl hårda brädor som sina uppblåsbara konkurrenter. Många förleds att tro att en uppblåsbar SUP-bräda skulle vara ömtåligare än en hård SUP-bräda, och det är lätt att förstå när man ser hur många uppblåsbara brädor är konstruerade. Det kan också vara svårt att urskilja skillnaderna på ytan men Red Paddle Co gör de starkaste brädorna på marknaden.

MSL

Gäller alla modeller utom Compact.

Prisbelönt och patenterad teknik gör att du kan erbjuda uppblåsbar SUP-utrustning av högsta kvalitet. Exklusivt för Red Paddle Co – världens mest hållbara dropstitch. Noll lim för att klara tuffa miljöer.

MSL är en konstruktionsprocess som du bara hittar hos Red Paddle Co, och den är allmänt ansedd som den bästa tillgängliga tekniken.

Red Paddle Co är också unika genom att de är det enda varumärket som tillverkar sina brädor i en egen fabrik. Det gör också att man kan hålla en mycket bättre kvalitet än konkurrenterna. Man ser det tydligt i detaljarbetet och finishen när man tittar noga på brädorna. Konstruktionen är väl genomtänkt och förfinad. Red Paddle Co använder sig till exempel inte alls av produktion där man ytbehandlar innertrådarna med smält PVC. Inte nog med att det är överflödigt, det är också en smutsig process där man saknar finare kontroll. Istället så klär man trådstrukturen med ett klisterliknande material som både tätar och binder kärnan med det yttre lagret. Sedan lamineras ett PVC-lager med mycket hög densitet under kontrollerade former. Eftersom det också görs helt maskinellt så elimineras fel som beror på den mänskliga faktorn. Detta görs också redan i råmaterialstadiet med finkalibrerade maskiner vilket ytterligare bidrar till högsta möjliga kvalitet och prestanda. Resultatet ger oöverträffad finish och maximal vridstyvhet. Det låter kanske enkelt men det ställer otroligt höga krav på maskinparken och kalibreringen av denna.

MSL Pact

Gäller Compact-serien.

Patenterad packningsteknik. Halva storleken på en vanlig bräda. Dubbla äventyret.

Skapad med enkel transport i åtanke men utan att kompromissa med prestanda. Compact-serien har en unikt patenterad teknologi som gör det möjligt att vika ner den på mitten och packa ner superliten. Med denna revolutionerande nya bräda får du bekvämligheten att enkelt kunna bära den runt stan samtidigt som du har en bräda som är lika styv och hållbar som alla andra Red Paddle Co-brädor!

RSS

RSS gäller alla modeller.

Patenterat Rocker Stiffening System. Ökar styvheten med upp till 40 %. Lägger till motsvarande 2-3 PSI. För att göra sina SUP-brädor ännu styvare har Red Paddle Co utvecklat ett unikt och patenterat system som de kallar för Rocker Stiffening System eller RSS. Det bygger på två platta stag förs in i en ficka på vardera sida av den främre delen på SUP-brädan. Dessa styvar upp SUP-brädan markant – upp till 40% styvare. Men man har inte lagt allt krut på själva stagen. Fickorna byggs separat med högsta kvalitet och precision och lamineras på SUP-brädan i efterhand. Allt för att RSS-konceptet ska leverera en märkbar skillnad.

Red Paddle Co konstruerar varje SUP-bräda med en rocker som verkligen gör skillnad medan konkurrenterna nöjer sig med en nosform som pekar uppåt, men som saknar en praktisk funktion eller påverkan i hur SUP-brädan glider i vattnet. Det betyder att på en SUP-bräda från Red Paddle Co så börjar rockern långt bak på SUP-brädan och den ökar gradvis ju längre fram på SUP-brädan du tittar. Denna typ av progressiv rocker gör att du verkligen känner skillnaden. RSS-systemet är också ett sätt på vilket rockern kan kontrolleras.

Brädor från Red Paddle Co med RSS är upp till 50% styvare än andra uppblåsbara SUP-brädor i motsvarande storlek och tjocklek. RSS-systemet gör det också möjligt för paddlare över 100 kg att använda kortare SUP-brädor och på Race-familjen är det tydligt hur mycket skillnad RSS faktiskt gör. Kortfattat kan man säga att ju tyngre paddlare, desto tydligare blir skillnaden.

RSS från Red Paddle Co är revolutionerande när det gäller prestanda för uppblåsbara SUP-brädor, och det är sprunget ur företagets övertygelse att en uppblåsbar SUP inte ska innebära att du som paddlare ska behöva kompromissa med prestanda, design eller kvalitet.

Genom att kombinera tekniker som TEC-AIR, MSL och RSS

Gör att brädorna från Red Paddle Co har högre prestanda, bättre hållbarhet och känsla.
När det gäller just hållbarheten så klarar de till exempel att köras över av en 22-tons grävmaskin utan att gå sönder.

Vilka fördelar ger allt detta mig som paddlare?

En överlägsen kosmetisk finish – ingen annan tillverkare kommer i närheten av den finish som Red Paddle Co’s SUP-brädor har. De både ser bättre ut och känns bättre när du känner på ytan.

Lägre vikt utan att stabiliteten påverkas negativt. Dessa SUP-brädor är upp till 2 kg lättare än tidigare tvålagerskonstruktioner. Men det viktigaste av allt är att de inte är för lätta – något som negativt påverkar hur SUP-brädan känns och uppträder när den utsätts för vind och strömmar.

Hög styvhet vid lägre tryck – genom att konstruktionen ger så hög inneboende vridstyvhet är SUP-brädorna från Red Paddle Co påtagligt styvare än sina konkurrenter vid samma trycknivå. Vi rekommenderar ett tryck på 16-22 PSI. Mindre pumpande, mer paddlande.

Slitstyrka

En SUP-bräda från Red Paddle Co är svår att ha sönder, den är påtagligt hållbarare än såväl hårda SUP-brädor som sina uppblåsbara konkurrenter. Många förleds att tro att en uppblåsbar SUP-bräda skulle vara ömtåligare än en hård SUP-bräda, och det är lätt att förstå när man ser hur många uppblåsbara SUP-brädor är konstruerade. Det kan också vara svårt att urskilja skillnaderna på ytan men Red Paddle Co gör de starkaste SUP-brädorna på marknaden.


Några utav detaljerna som skiljer serierna åt

V-Hull

V-Hull gäller Voyager-serien.

V-skrov ökar glid och hastighet. Bryter ytspänningen och skär genom hackning för att underlätta spårning.

V-Hull kommer verkligen till sin rätt när du ställs inför hugg och/eller sidovindar. Genom att ändra din position på brädan kan du ändra vinkeln med vilken V-Hull presenteras för vattnet. När du paddlar i sidvindar kan du förbättra brädans spårning och undvika att bli knuffad i sidled genom att stå längre fram på brädan. Om du gör detta kopplas mer av brädans vattenlinjelängd in i vattnet och förhindrar att den skjuts i sidled. V-skrovet gör att brädan kan skära igenom hacket mer effektivt, hålla uppe glidhastigheten och ta bort alla smällar som normalt är förknippade med dessa förhållanden. När du paddlar in i hacket skär V-skrovet effektivt igenom hacket, vilket återigen låter dig behålla kontrollen och glida. I helt platt vatten kan du gå något längre bak för att lyfta nosen några cm och presentera mer av det platta skrovet till vattnet. Att stå lite längre fram ger dock några fängslande visningar av vattenavfall från sidan av V-skrovet.

Så när den trimmas korrekt, dvs du står i rätt position, ger V-Hull dig mer kontroll och hastighet.

Under utvecklingen av V-Hull-konceptet använde Red både de verkliga paddlingsförhållandena med en mängd olika paddlare. De testade det också i COAST Lab vid Plymouth University där de verkligen kunde gräva i dess prestanda under en rad olika förhållanden och bygga några datamängder som de kunde jämföra med verkliga resultat.

FFC

redpaddleco Elite SUP 12.6 x 28 top perpsektiv

Gäller Elite-serien.

Forward Flex Control. Detta gör brädan ännu styvare i tävlingsförhållanden och låter all kraft gå ner i paddelbladet utan energiförlust. FFC är vår patenterade innovation som förstyvar den främre delen av brädet med kompression. Det tar bort flex som kan skapas när du paddlar, den komma ökar din totala hastigheten.

Speed tail

Speed tail gäller för Sport- och Elite-serierna. För Voyager-serien finns det på 12’0 och 13’2, inte på 12’6.

Speed tail erbjuder förbättrad hastighet och smidig manövrerbarhet då det minskar luftmotstånd och tillåter vatten att släppa från baksidan av brädan snabbare.

Fena/-or

Sport-serien: En US-fena

Sport-serien är utrustad med slitstarka fenor från FCS som är den marknadsledande aktören på surffenor. Denna typ av fenor fäster du enkelt i en skåra i SUP-brädan och drar sedan åt en vingmutter med fingrarna. Inga verktyg behövs.

Fenor från US Fin Box. Dessa fenor kommer också från surfvärlden där de används frekvent. Red Paddle Co använder dessa på ett antal SUP-brädor, bl a på alla SUP-brädor i Race-serien så väl som på WindSUP- och WindSurf-brädorna. Vilken fena som används beror på vilken typ av SUP-bräda den ska sitta på. Fenorna fästs enkelt med en skruv och mutter efter att SUP-brädan fyllts med luft. Dessa fenor är optimerade för att skära genom vattnet med minimalt motstånd och den modell som används på Race-serien har en 45° vinkel för att undvika att växtlighet och annat fastnar i fenan och därmed drar ner hastigheten.

Voyager-serien: Twin fin

Voyager-serien är utrustade med två slitstarka fenor från FCS som är den marknadsledande aktören på surffenor. Denna typ av fenor fäster du enkelt i en skåra i brädan och drar sedan åt en vingmutter med fingrarna. Inga verktyg behövs. De två fenorna är vinklade inåt något för att ge ännu bättre kursstabilitet. Med två fenor kan vi också ha en kortare bladlängd som ger tillgång till grundare vatten.

Elite-serien: Race fenor

Redpaddleco Elite SUP 14 x 27 sid vyDessa fenor kommer också från surfvärlden där de används frekvent. Red Paddle Co använder dessa på ett antal brädor, bl a på alla brädor i Race-serien så väl som på WindSUP- och WindSurf-brädorna. Vilken fena som används beror på vilken typ av bräda den ska sitta på. Fenorna fästs enkelt med en skruv och mutter efter att brädan fyllts med luft. Dessa fenor är optimerade för att skära genom vattnet med minimalt motstånd och den modell som används på Race-serien har en 45° vinkel för att undvika att växtlighet och annat fastnar i fenan och därmed drar ner hastigheten.


Skötsel

Förvaring

När du förvarar brädan över över lång tid, till exempel över vintern bör du se till att tömma den på luft. Ska du förvara brädan utomhus, se till att den inte ligger i direkt solljus över längre tid.

Skötsel av pump

Pumpen behöver smörjas emellanåt med en silikonspray. Vi rekommenderar CRC silikonspray.


Kajaktivs service

Vi driver en specialistbutik som fokuserar på produkter med hög kvalitet och vill att våra kunder ska känna sig trygga med att köpa av oss. Det är ovanligt, men det händer att det uppstår problem med SUPar. Om du skulle uppleva något problem med din bräda eller pump hjälper vi dig gärna. Vi har de vanligaste reservdelarna på lager och bra kontakt med Red Paddle för att snabbt få tag i speciella reservdelar. Under åren har vi hjälpt våra kunder att serva pumpar och reparerat skadade brädor.