Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Teknisk information om Special-brädorna

Elite, Activ, Allride och Windsurf

Teknisk info om material, form och detaljer som utmärker Special-brädorna

Red Paddle Co’s mångsidiga Special-utbud av uppblåsbara SUP-brädor gjorda med MSL-teknik är lämpliga för vindsurfare, yogaentusiaster, race-paddlare och alla som älskar att paddla SUP. Varje design speciellt utformad för att passa din individuella aktivitet eller sport. Mer info om brädorna nedan.

Specifikationer Special-brädor

Modell

14’0 Elite

12’6 Elite

10’8 Activ

12’0 All Ride

10’7 Windsurf

14’02 x 27″ 12’6″ x 28″ 10’8″ x 34″ 12’0″ x 34″ 10’7″ x 33″
Längd: 426 cm 381 cm 325 cm 366 cm 323 cm
Bredd: 68,6 cm 71 cm 86,4 cm 86,4 cm 83,8 cm
Tjocklek: 15 cm 15 cm 15 cm 15 cm 12 cm
Volym: 343 liter 290 liter 333 liter 395 liter 257 liter
Typ av fena: GFB Race Fin GFB Race Fin Twin iFin Twin iFin
+ US Box
Black Plastic
& Dagger Board
Vikt på brädan: 10 kg 10 kg 11,9 kg 13,4 kg 11,6 kg
Rek. vikt på paddlare: Upp till 120 kg Upp till 120 kg Upp till 120 kg Upp till 160 kg Upp till 110 kg
Vikt på hela packningen: 19,75 kg 19,5 kg 18,85 kg 20,2 kg
Väskans storlek i cm: H:98 B:38 D:36 H:98 B:38 D:36 H:102 B:38 D:41 H:102 B:38 D:41

Material

TEC-AIR

Air-Tec gäller alla Special-brädor.

Red’s interna designteam är mästare i precisionsteknik. Dem kallar det “air-gineering”. Uppblåsbara paddelbrädor där kärnan är textilprodukter. De har ägnat över ett decennium åt att lära, förfina och testa nya tekniker för att skräddarsy exakta prestanda och konsekventa egenskaper i deras brädor. Det här är vad TEC-AIR är, det är inte så mycket en process utan ett löfte om att bara leverera de mest prestandastyrda och pålitliga brädorna på marknaden. Vi stoppar dem inte heller, då de hela tiden tar steg för att ta mer ansvar.

En SUP-bräda från Red Paddle Co är svår att ha sönder, den är påtagligt hållbarare än såväl hårda brädor som sina uppblåsbara konkurrenter. Många förleds att tro att en uppblåsbar SUP-bräda skulle vara ömtåligare än en hård SUP-bräda, och det är lätt att förstå när man ser hur många uppblåsbara brädor är konstruerade. Det kan också vara svårt att urskilja skillnaderna på ytan men Red Paddle Co gör de starkaste brädorna på marknaden.

MSL

Gäller alla Special-brädor.

Prisbelönt och patenterad teknik gör att du kan erbjuda uppblåsbar SUP-utrustning av högsta kvalitet. Exklusivt för Red Paddle Co – världens mest hållbara dropstitch. Noll lim för att klara tuffa miljöer.

MSL är en konstruktionsprocess som du bara hittar hos Red Paddle Co, och den är allmänt ansedd som den bästa tillgängliga tekniken.

Red Paddle Co är också unika genom att de är det enda varumärket som tillverkar sina brädor i en egen fabrik. Det gör också att man kan hålla en mycket bättre kvalitet än konkurrenterna. Man ser det tydligt i detaljarbetet och finishen när man tittar noga på brädorna. Konstruktionen är väl genomtänkt och förfinad. Red Paddle Co använder sig till exempel inte alls av produktion där man ytbehandlar innertrådarna med smält PVC. Inte nog med att det är överflödigt, det är också en smutsig process där man saknar finare kontroll. Istället så klär man trådstrukturen med ett klisterliknande material som både tätar och binder kärnan med det yttre lagret. Sedan lamineras ett PVC-lager med mycket hög densitet under kontrollerade former. Eftersom det också görs helt maskinellt så elimineras fel som beror på den mänskliga faktorn. Detta görs också redan i råmaterialstadiet med finkalibrerade maskiner vilket ytterligare bidrar till högsta möjliga kvalitet och prestanda. Resultatet ger oöverträffad finish och maximal vridstyvhet. Det låter kanske enkelt men det ställer otroligt höga krav på maskinparken och kalibreringen av denna.

RSS

RSS gäller alla Special-brädor.

Patenterat Rocker Stiffening System. Ökar styvheten med upp till 40 %. Lägger till motsvarande 2-3 PSI. För att göra sina SUP-brädor ännu styvare har Red Paddle Co utvecklat ett unikt och patenterat system som de kallar för Rocker Stiffening System eller RSS. Det bygger på två platta stag förs in i en ficka på vardera sida av den främre delen på SUP-brädan. Dessa styvar upp SUP-brädan markant – upp till 40% styvare. Men man har inte lagt allt krut på själva stagen. Fickorna byggs separat med högsta kvalitet och precision och lamineras på SUP-brädan i efterhand. Allt för att RSS-konceptet ska leverera en märkbar skillnad.

Red Paddle Co konstruerar varje SUP-bräda med en rocker som verkligen gör skillnad medan konkurrenterna nöjer sig med en nosform som pekar uppåt, men som saknar en praktisk funktion eller påverkan i hur SUP-brädan glider i vattnet. Det betyder att på en SUP-bräda från Red Paddle Co så börjar rockern långt bak på SUP-brädan och den ökar gradvis ju längre fram på SUP-brädan du tittar. Denna typ av progressiv rocker gör att du verkligen känner skillnaden. RSS-systemet är också ett sätt på vilket rockern kan kontrolleras.

Brädor från Red Paddle Co med RSS är upp till 50% styvare än andra uppblåsbara SUP-brädor i motsvarande storlek och tjocklek. RSS-systemet gör det också möjligt för paddlare över 100 kg att använda kortare SUP-brädor och på Race-familjen är det tydligt hur mycket skillnad RSS faktiskt gör. Kortfattat kan man säga att ju tyngre paddlare, desto tydligare blir skillnaden.

RSS från Red Paddle Co är revolutionerande när det gäller prestanda för uppblåsbara SUP-brädor, och det är sprunget ur företagets övertygelse att en uppblåsbar SUP inte ska innebära att du som paddlare ska behöva kompromissa med prestanda, design eller kvalitet.

Genom att kombinera tekniker som TEC-AIR, MSL och RSS

Gör att brädorna från Red Paddle Co har högre prestanda, bättre hållbarhet och känsla.
När det gäller just hållbarheten så klarar de till exempel att köras över av en 22-tons grävmaskin utan att gå sönder.

Vilka fördelar ger allt detta mig som paddlare?

En överlägsen kosmetisk finish – ingen annan tillverkare kommer i närheten av den finish som Red Paddle Co’s SUP-brädor har. De både ser bättre ut och känns bättre när du känner på ytan.

Lägre vikt utan att stabiliteten påverkas negativt. Dessa SUP-brädor är upp till 2 kg lättare än tidigare tvålagerskonstruktioner. Men det viktigaste av allt är att de inte är för lätta – något som negativt påverkar hur SUP-brädan känns och uppträder när den utsätts för vind och strömmar.

Hög styvhet vid lägre tryck – genom att konstruktionen ger så hög inneboende vridstyvhet är SUP-brädorna från Red Paddle Co påtagligt styvare än sina konkurrenter vid samma trycknivå. Vi rekommenderar ett tryck på 16-22 PSI. Mindre pumpande, mer paddlande.

Slitstyrka

En SUP-bräda från Red Paddle Co är svår att ha sönder, den är påtagligt hållbarare än såväl hårda SUP-brädor som sina uppblåsbara konkurrenter. Många förleds att tro att en uppblåsbar SUP-bräda skulle vara ömtåligare än en hård SUP-bräda, och det är lätt att förstå när man ser hur många uppblåsbara SUP-brädor är konstruerade. Det kan också vara svårt att urskilja skillnaderna på ytan men Red Paddle Co gör de starkaste SUP-brädorna på marknaden.

10’8 Activ-brädan

Kvinna gör yoga på en specia sup-bräda för yoga Designad speciellt för yoga-, pilates- och annan träning. Slappna av, andas djupt och njut av de otroliga fördelarna med att utöva yoga på denna speciella bräda. Människor har alltid flockats till vattnet för dess lugn. Tidigt upptäckte vi  att folk tog sina Red Paddle Co uppblåsbara SUP-brädor till vattnet för yoga, pilates och stretching, så Red Paddle Co skapade en yogapaddelbräda speciellt för dem.

Den kallas 10’8 Activ och är baserad på 10’8 Ride, med ökad tjocklek för att minimera att vatten kommer upp på brädan, så att du kan hålla dig torrare under ditt träningspass. Den extra tjockleken ger större styvhet och bredden på 34″ / 86,4 cm ger en stabil plattform, vilket gör brädan perfekt för yogaställningar. Bärhandtagen har flyttats åt sidan av brädan så att de inte är i vägen. EVAn-däcket fungerar som en komplett yogadyna så det ska vara lättare att centrera sig, tillsammans med ett uppdaterat ökat grepp fram och bak.

Nytt för Activ 2023

 • Ny kosmetisk design för att lättare kunna centrera sig
 • Avtagbara handtag

12’0 All Ride-brädan – Ny bräda för 2023!

En superstabil och mångsidig bräda designad för paddlare med funktionsvariationer. Red har en ständig strävan efter att göra SUP-paddling så tillgänglig och intuitivt som möjligt. Den sanna skönheten med SUP är att den tillåter alla att fly från markens begränsningar och befriar oss från vardagen. Den helt nya 12’0″ All Ride är ett bevis på detta genom att erbjuda den mest mångsidiga och kompletta brädan designad för paddlare med psykiska eller fysiska funktionsvariationer.

Denna bräda är 86,4 cm (34″) bred och 366 cm (12’0″) lång och är full av funktioner för att leverera en helt skräddarsydd SUP-upplevelse beroende på paddlarens behov. Flera lastpunkter längs skenorna möjliggör enkel justering av handtagens position och/eller förankringspunkter för stolar och stöd. En offsetventil gör återhämtningen från brädans baksida lättare och säkrare medan den strukturerade och färgade däckplattan ger tydliga hjälpmedel.

Med en tjocklek på 15 cm (6″) har denna bräda en massiv volym på 395 liter som ger mycket extra flyt för två förare och oöverträffad styvhet för eventuella extra beslag eller fixturer. På undersidan hittar du två iFins och en US fin Box. All Ride är den mest inkluderande brädan på marknaden – designad för att öppna SUP-världen för dem som behöver den mest.

10’7 Windsurf-brädan

Perfekt för nybörjare i vindsurfing som letar efter den perfekta vägen in i sporten. Alla de tekniska delarna av en vindsurfbräda i kombination med fördelarna av en uppblåsbar SUP gör 10’7 Windsurf till en uppenbarelse! Tack vare det specifikt designade Sure-Fin Dagger Board systemet, som går igenom mitten av brädan, ger oöverträffad stabilitet, ökad spårning och mer sidokontroll. Däckdynan har genomtänkt designats för att hjälpa till att lära ut vindsurfing, hjälpa surfaren att veta var den ska stå samt har en diamantslipad, Red präglad finish för att försegla däcksdynan och erbjuda ultimat grepp och känsla.

Nytt för Windsurf 2023

 • Ny kosmetisk design

Elite-serien

Tävla för att vinna med världens snabbaste uppblåsbara paddelbrädor! Män tävlar med sup-brädor för racing Som världens ledande uppblåsbara SUP-märke har Red kombinerat deras kunskap, expertis och erfarenhet för att skapa en racingpaddelbräda som sticker ut när det gäller hastighet, tillförlitlighet och prestanda. Detta betyder att en Red racing SUP-bräda ger dig en konkurrensfördel gentemot alla andra uppblåsbara race-SUP-brädor på vattnet. En lång och smal form gör Elite-brädorna blixtsnabba genom vattnet, samtidigt som de gör dem lätta att manövrera, kontrollera, glida och åka. Ytterligare funktioner inklusive ett Rocker Stiffing System och Forward Flex Control System förbättrar brädans hastighet och prestanda ytterligare under tävlingsförhållanden.

redpaddleco Elite SUP 12.6 x 28 top perpsektiv

FFC

Forward Flex Control. Detta gör brädan ännu styvare i tävlingsförhållanden och låter all kraft gå ner i paddelbladet utan energiförlust. FFC är vår patenterade innovation som förstyvar den främre delen av brädet med kompression. Det tar bort flex som kan skapas när du paddlar, den komma ökar din totala hastigheten.

Speed tail + Race fenor

Speed tail erbjuder förbättrad hastighet och smidig manövrerbarhet då det minskar luftmotstånd och tillåter vatten att släppa från baksidan av brädan snabbare.

Redpaddleco Elite SUP 14 x 27 sid vy

Dessa fenor kommer också från surfvärlden där de används frekvent. Red Paddle Co använder dessa på ett antal brädor, bl a på alla brädor i Race-serien så väl som på WindSUP- och WindSurf-brädorna. Vilken fena som används beror på vilken typ av bräda den ska sitta på. Fenorna fästs enkelt med en skruv och mutter efter att brädan fyllts med luft. Dessa fenor är optimerade för att skära genom vattnet med minimalt motstånd och den modell som används på Race-serien har en 45° vinkel för att undvika att växtlighet och annat fastnar i fenan och därmed drar ner hastigheten.

Nytt för Elite 2023

 • Ny kosmetisk design
 • Uppdaterat fotstöd i bak
 • Förbättrade grepp för transport
 • Nytt mönster på ovansidan för bättre grepp om brädan

Vad som ingår;

Paddel*, leash*, pump, väska, reparations-kit och vattentätt mobilfodral

*Ingår för 2023 modeller och andra paket. Dubbelkolla i texten för SUP-brädan eller paketet du tänkt köpa. 

3-delad paddel – Cruiser Tough

Red-Paddle-co-crusier-tough-3-delad-sup-padel-1

Den ultimata tuffa paddeln. Slitstark till ett bra pris, denna paddel är för dig som börjar på sin SUP-resa. Perfekt för grund paddling, Cruiser Tough-paddeln har ett slitstarkt nylonblad kombinerat med ett skaft av glaskomposit. Höjdpunkter inkluderar bungee anslutningssystem och ny anti-vrid toppklämma. 3-delad, så lätt att packa ned i väskan.

Coiled Leash

Designad för plattvattenpaddlare för att slippa en leash som drar i vattnet.

Leashen har en ankelmanschett med ”Quick Release Loop” med en integrerad nyckelficka. Med de 7 mm breda ringlade dubbla sladdarna förhindrar funktionen att leashen släpar i vattnet, plus att leashen har dubbla vridpunkter för att minska att den trasslar in sig. Leashen levereras med en längd rep så att du kan använda det med att fästa i våra leash-fästpunkter som du kan hitta på baksidan av vilken Red Paddle Co-bräda som helst. Går även att fästa i traditionella leash-fästpunkter.

Pump – Titan II Pump

 • Ihopfällbara fötter och avtagbart handtag
 • Bajonett-slangarmatur i båda ändar – inga fler skadade skruvgängor
 • Nydesignad Airbox – pumpslangen ansluts nu till den stora delen
 • Stor volym och snabbare uppblåsning
 • Bra stabilitet – bredare fötter och 90 graders kammar-rotation
 • Enklare växling till enskild kammare med växelreglage
 • Pumpvolymen är 4,125 cm2

Väska – ATB Transformer Board Bag

Ta med dig din SUP-bräda överallt med Red Paddle Co All Terrain Backpack Transformer Board Bag »  
Med samma finish och höga kvalitet som SUP-brädorna har Red Paddle Co utvecklat en ryggsäck för att du snabbt, enkelt och bekvämt ska kunna ta med dig din SUP-bräda var som helst, när som helst. Den är tillverkad i material som står emot sand, vatten, sol och oöm hantering.

 • Sydd med dubbla sömmar med samma typ av nylontråd som används i segel vilket gör den väldigt slitstark.
 • Remfickor att stoppa undan bärremmarna i håller ryggsäcken ren och gör ryggsäcken lätthanterad när du inte bär den på ryggen.
 • Bärsystemet gör ryggsäcken bekväm att bära med vadderade axelremmar och midjebälte.
 • Integrerade hjul och ett handtag gör att du ta din SUP-bräda på släp med minimal ansträngning.
 • Paddelförvaring – packa enkelt och bekvämt ner din tredelade paddel i samma väska som SUP-brädan.
 • Spännremmar på insidan förhindrar din utrustning att glida runt när du transporterar den.
 • Ficka för att hålla reda på dina mindre prylar.
 • Adressfönster

Vattentätt mobilfodral

Detta stänkskyddade telefonfodral är designat för att vara lätt och vattentätt, så att du kan ta med din kommunikationsenhet på vattnet för de tillfällen då du vill hålla kontakten!


5 års garanti

Gäller på alla Red Paddle Co’s SUP-brädor endast vid registrering av brädan online!

Klicka här för att registrera din bräda »