Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Teknisk information om Voyager-serien

Teknisk info om material, form och detaljer som utmärker Voyager-serien

Red Paddle Co’s Voyager SUP-brädor är idealiska för längre utflykter och flerdagarsturer. Det som är extra unikt för Voyager-sortimentet är det fantastiska V-skrovet, V-Hull, som gör att brädorna skär himmelskt igenom vattnet, vilket gör de fjäderlätta att paddla jämfört med andra brädor på marknaden – även med mycket packning.

De är designade för att lastas med utrustning både i fram och bak, och dessa generösa utrymmena klarar även att bära ett barn eller en hund medan du paddlar. De olika storlekarna på brädorna är noggrant skräddarsydda för att passa olika typer av paddlare.

Specifikationer Voyager-serien

Modell

12’0 Voyager

12’6 Voyager

13’2 Voyager

12’0″ x 28″ 12’6″ x 32″ 13’2″ x 30″
Längd: 366 cm 381 cm 401 cm
Bredd: 71 cm 81,3 cm 76 cm
Tjocklek: 12 cm 15 cm 15 cm
Volym: 285 liter 361 liter 347 liter
Typ av fena: Avtagbara
Twin US Box
Avtagbara
Twin US Box
Avtagbara
Twin US Box
Vikt på brädan: 12,2 kg 13,85 kg 13,65 kg
Rek. vikt på paddlare: Upp till 100 kg Upp till 150 kg Upp till 110 kg
Vikt på hela packningen: 19,85 kg 21,44 kg 21,33 kg
Väskans storlek: 134 L

H:98 B:38 D:36

134 L

H:98 B:38 D:36

134 L

H:98 B:38 D:36

Material

TEC-AIR

Red’s interna designteam är mästare i precisionsteknik. Dem kallar det “air-gineering”. Uppblåsbara paddelbrädor där kärnan är textilprodukter. De har ägnat över ett decennium åt att lära, förfina och testa nya tekniker för att skräddarsy exakta prestanda och konsekventa egenskaper i deras brädor. Det här är vad TEC-AIR är, det är inte så mycket en process utan ett löfte om att bara leverera de mest prestandastyrda och pålitliga brädorna på marknaden. Vi stoppar dem inte heller, då de hela tiden tar steg för att ta mer ansvar.

En SUP-bräda från Red Paddle Co är svår att ha sönder, den är påtagligt hållbarare än såväl hårda brädor som sina uppblåsbara konkurrenter. Många förleds att tro att en uppblåsbar SUP-bräda skulle vara ömtåligare än en hård SUP-bräda, och det är lätt att förstå när man ser hur många uppblåsbara brädor är konstruerade. Det kan också vara svårt att urskilja skillnaderna på ytan men Red Paddle Co gör de starkaste brädorna på marknaden.

MSL

Prisbelönt och patenterad teknik gör att du kan erbjuda uppblåsbar SUP-utrustning av högsta kvalitet. Exklusivt för Red Paddle Co – världens mest hållbara dropstitch. Noll lim för att klara tuffa miljöer.

MSL är en konstruktionsprocess som du bara hittar hos Red Paddle Co, och den är allmänt ansedd som den bästa tillgängliga tekniken.

Red Paddle Co är också unika genom att de är det enda varumärket som tillverkar sina brädor i en egen fabrik. Det gör också att man kan hålla en mycket bättre kvalitet än konkurrenterna. Man ser det tydligt i detaljarbetet och finishen när man tittar noga på brädorna. Konstruktionen är väl genomtänkt och förfinad. Red Paddle Co använder sig till exempel inte alls av produktion där man ytbehandlar innertrådarna med smält PVC. Inte nog med att det är överflödigt, det är också en smutsig process där man saknar finare kontroll. Istället så klär man trådstrukturen med ett klisterliknande material som både tätar och binder kärnan med det yttre lagret. Sedan lamineras ett PVC-lager med mycket hög densitet under kontrollerade former. Eftersom det också görs helt maskinellt så elimineras fel som beror på den mänskliga faktorn. Detta görs också redan i råmaterialstadiet med finkalibrerade maskiner vilket ytterligare bidrar till högsta möjliga kvalitet och prestanda. Resultatet ger oöverträffad finish och maximal vridstyvhet. Det låter kanske enkelt men det ställer otroligt höga krav på maskinparken och kalibreringen av denna.

RSS

Patenterat Rocker Stiffening System. Ökar styvheten med upp till 40 %. Lägger till motsvarande 2-3 PSI. För att göra sina SUP-brädor ännu styvare har Red Paddle Co utvecklat ett unikt och patenterat system som de kallar för Rocker Stiffening System eller RSS. Det bygger på två platta stag förs in i en ficka på vardera sida av den främre delen på SUP-brädan. Dessa styvar upp SUP-brädan markant – upp till 40% styvare. Men man har inte lagt allt krut på själva stagen. Fickorna byggs separat med högsta kvalitet och precision och lamineras på SUP-brädan i efterhand. Allt för att RSS-konceptet ska leverera en märkbar skillnad.

Red Paddle Co konstruerar varje SUP-bräda med en rocker som verkligen gör skillnad medan konkurrenterna nöjer sig med en nosform som pekar uppåt, men som saknar en praktisk funktion eller påverkan i hur SUP-brädan glider i vattnet. Det betyder att på en SUP-bräda från Red Paddle Co så börjar rockern långt bak på SUP-brädan och den ökar gradvis ju längre fram på SUP-brädan du tittar. Denna typ av progressiv rocker gör att du verkligen känner skillnaden. RSS-systemet är också ett sätt på vilket rockern kan kontrolleras.

Brädor från Red Paddle Co med RSS är upp till 50% styvare än andra uppblåsbara SUP-brädor i motsvarande storlek och tjocklek. RSS-systemet gör det också möjligt för paddlare över 100 kg att använda kortare SUP-brädor och på Race-familjen är det tydligt hur mycket skillnad RSS faktiskt gör. Kortfattat kan man säga att ju tyngre paddlare, desto tydligare blir skillnaden.

RSS från Red Paddle Co är revolutionerande när det gäller prestanda för uppblåsbara SUP-brädor, och det är sprunget ur företagets övertygelse att en uppblåsbar SUP inte ska innebära att du som paddlare ska behöva kompromissa med prestanda, design eller kvalitet.

V-Hull

V-skrov ökar glid och hastighet. Bryter ytspänningen och skär genom hackning för att underlätta spårning.

V-Hull kommer verkligen till sin rätt när du ställs inför hugg och/eller sidovindar. Genom att ändra din position på brädan kan du ändra vinkeln med vilken V-Hull presenteras för vattnet. När du paddlar i sidvindar kan du förbättra brädans spårning och undvika att bli knuffad i sidled genom att stå längre fram på brädan. Om du gör detta kopplas mer av brädans vattenlinjelängd in i vattnet och förhindrar att den skjuts i sidled. V-skrovet gör att brädan kan skära igenom hacket mer effektivt, hålla uppe glidhastigheten och ta bort alla smällar som normalt är förknippade med dessa förhållanden. När du paddlar in i hacket skär V-skrovet effektivt igenom hacket, vilket återigen låter dig behålla kontrollen och glida. I helt platt vatten kan du gå något längre bak för att lyfta nosen några cm och presentera mer av det platta skrovet till vattnet. Att stå lite längre fram ger dock några fängslande visningar av vattenavfall från sidan av V-skrovet.

Så när den trimmas korrekt, dvs du står i rätt position, ger V-Hull dig mer kontroll och hastighet.

Under utvecklingen av V-Hull-konceptet använde Red både de verkliga paddlingsförhållandena med en mängd olika paddlare. De testade det också i COAST Lab vid Plymouth University där de verkligen kunde gräva i dess prestanda under en rad olika förhållanden och bygga några datamängder som de kunde jämföra med verkliga resultat.


Detaljer

Speed tail (finns på 12’0 och 13’2, inte på 12’6)

Speed tail erbjuder förbättrad hastighet och smidig manövrerbarhet då det minskar luftmotstånd och tillåter vatten att släppa från baksidan av brädan snabbare.

Twin fin

Voyager-serien är utrustade med två slitstarka avtagbara fenor från FCS som är den marknadsledande aktören på surffenor. Denna typ av fenor fäster du enkelt i en skåra i brädan och drar sedan åt en vingmutter med fingrarna. Inga verktyg behövs. De två fenorna är vinklade inåt något för att ge ännu bättre kursstabilitet. Med två fenor kan vi också ha en kortare bladlängd som ger tillgång till grundare vatten.

Remmar

Ett nytt och förbättrat lastsystem som har en justerbar bungee-rem och två platta elastiska remmar. Ett låssystem med dubbla d-ringar möjliggör enkel justering och frigöring och den lilla öglan är idealisk för förvaring av vattenflaskor. I bak på alla Voyager har du ytterligare 4st D-ringar för möjligheten att spänna fast mer utrustning.

Nytt för Voyager 2023

 • Ny kosmetisk design
 • Avtagbara handtag
 • Nytt mönster på ovansidan för bättre grepp om brädan

Vad som ingår;

Paddel*, leash*, pump, väska, reparations-kit och vattentätt mobilfodral

*Ingår för 2023 modeller och andra paket. Dubbelkolla i texten för SUP-brädan eller paketet du tänkt köpa. 

3-delad paddel – Cruiser Tough

Red-Paddle-co-crusier-tough-3-delad-sup-padel-1

Den ultimata tuffa paddeln. Slitstark till ett bra pris, denna paddel är för dig som börjar på sin SUP-resa. Perfekt för grund paddling, Cruiser Tough-paddeln har ett slitstarkt nylonblad kombinerat med ett skaft av glaskomposit. Höjdpunkter inkluderar bungee anslutningssystem och ny anti-vrid toppklämma. 3-delad, så lätt att packa ned i väskan.

Coiled Leash

Designad för plattvattenpaddlare för att slippa en leash som drar i vattnet.

Leashen har en ankelmanschett med ”Quick Release Loop” med en integrerad nyckelficka. Med de 7 mm breda ringlade dubbla sladdarna förhindrar funktionen att leashen släpar i vattnet, plus att leashen har dubbla vridpunkter för att minska att den trasslar in sig. Leashen levereras med en längd rep så att du kan använda det med att fästa i våra leash-fästpunkter som du kan hitta på baksidan av vilken Red Paddle Co-bräda som helst. Går även att fästa i traditionella leash-fästpunkter.

Pump – Titan II Pump

 • Ihopfällbara fötter och avtagbart handtag
 • Bajonett-slangarmatur i båda ändar – inga fler skadade skruvgängor
 • Nydesignad Airbox – pumpslangen ansluts nu till den stora delen
 • Stor volym och snabbare uppblåsning
 • Bra stabilitet – bredare fötter och 90 graders kammar-rotation
 • Enklare växling till enskild kammare med växelreglage
 • Pumpvolymen är 4,125 cm2

Väska – ATB Transformer Board Bag

Ta med dig din SUP-bräda överallt med Red Paddle Co All Terrain Backpack Transformer Board Bag »  
Med samma finish och höga kvalitet som SUP-brädorna har Red Paddle Co utvecklat en ryggsäck för att du snabbt, enkelt och bekvämt ska kunna ta med dig din SUP-bräda var som helst, när som helst. Den är tillverkad i material som står emot sand, vatten, sol och oöm hantering.

 • Sydd med dubbla sömmar med samma typ av nylontråd som används i segel vilket gör den väldigt slitstark.
 • Remfickor att stoppa undan bärremmarna i håller ryggsäcken ren och gör ryggsäcken lätthanterad när du inte bär den på ryggen.
 • Bärsystemet gör ryggsäcken bekväm att bära med vadderade axelremmar och midjebälte.
 • Integrerade hjul och ett handtag gör att du ta din SUP-bräda på släp med minimal ansträngning.
 • Paddelförvaring – packa enkelt och bekvämt ner din tredelade paddel i samma väska som SUP-brädan.
 • Spännremmar på insidan förhindrar din utrustning att glida runt när du transporterar den.
 • Ficka för att hålla reda på dina mindre prylar.
 • Adressfönster

Vattentätt mobilfodral

Detta stänkskyddade telefonfodral är designat för att vara lätt och vattentätt, så att du kan ta med din kommunikationsenhet på vattnet för de tillfällen då du vill hålla kontakten!


5 års garanti

Gäller på alla Red Paddle Co’s SUP-brädor endast vid registrering av brädan online!

Klicka här för att registrera din bräda »