Kurs i långfärdspaddling

Kajaktiv i samarbete med Next Step Nature erbjuder både standard och skräddarsydda kurser i långfärdspaddling på Västerdalälven och närliggande sjöar.

Våra kurser är uppbyggda så att du ska få bra grundkunskap i paddelteknik och säkerhet. Vårt mål är även att du ska stärka ditt självförtroende, så att du kan uppleva mer från kajaken. Vi kan inte rekommendera ett bättre sätt än detta för att börja paddla, häng med!

Mer om Next Step:

Next Step Nature ägs och drivs av Jens Sarlin. Företaget har mognat fram och 2019 skulle bli starten för en dröm som till och från har varit på tal, Jens har en bakgrund som lärare på en utbildning för natur-och friluftsguider i Värmland. Tanken med företaget är att arrangera turer som fokuserar på naturupplevelse istället för prestation. ”Pressa kaffet istället för kroppen” är ett litet motto.

Att använda Friluftslivet och alla de olika sätten man kan färdas genom skog och över sjö i en njutbar takt. Det ger dig möjligheten att njuta av allt det vackra som omger dig. Tack vare, eller på grund av den tidigare rollen som lärare så har Jens ett stort intresse av att lära ut och instruera, oavsett om det handlar om  paddelteknik, tända en eld eller ren naturkunskap.

Dala-Floda är en perfekt plats att ha som basläger. Älven med alla sina tillflöden, sjöarna och skogarna i närområdet som är väldigt varierande. Förutom ett rikt djurliv så har området en spännande historia om hur människorna har brukat skogen och vattendragen för att överleva. Next Step Nature erbjuder lite olika turer. Paddling, vandring, mtb, turskidor eller en mix av olika färdsätt med naturupplevelsen som största ingrediens.

Om Jens får välja själv så tar han kajaken eller kanadensaren på en tidig morgontur på sommaren. På vintern åker de gamla Tegsnäsarna fram och det blir många mil i skogarna och på myrarna. Det
återspeglas i Next Step Natures utbud. Att samarbeta med andra enreprenörer i byn känns viktigt och samarbetet med Kajaktiv är naturligt eftersom Jens och James är gamla vänner. I en liten bygd är det viktigt att hjälpa varandra.

Visa som Rutnät Lista

2 Varor

Per sida
Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

2 Varor

Per sida
Fallande ordning