Snabb leverans • Öppet köp • Nöjdhetsgaranti

Etbl 1995

Kajaktur i Malingarna

med grundkurs i långfärdspaddling

Grundkurs i långfärdspaddling med kajaktur på Malingarna

Tillsammans med Next Step Nature erbjuder Kajaktiv en guidad tur i Malingarna söder om Björbo. Sjön ingår i ett naturreservat vackert inramad av tallskog. Här har du goda chanser att möta Bäver, Storlom och kanske få se skymten av Utter och andra djur.

Malingarna Program

Vi möts vid Kajaktiv kl. 13.00 för en presentation av instuktören och genomgång av kajakerna vi ska använda på turen. Var och en justerar sina kajaker så att man sitter bekvämt innan vi lastar kajakerna på släpvagnen. Därefter utrustar vi alla med paddel, kapell och en flytväst som har bra passform. När alla har den utrustning som krävs åker vi till iläggningsplatsen i Malingarna. Efter en kortare genomgång sjösätter vi och påbörjar turen i det vackra naturreservatet. Vi gör ett lite längre stop för bad, lättare mat, kaffe och bensträckare. Under paddlingens gång lägger vi in små pauser med tips för att förbättra din paddelteknik. Men det blir gott om tid att bara glida fram och njuta av den vackra miljön som Malingarna bjuder på. Vi beräknas avsluta turen vid 20.00 i Malingarna. Instruktören tar med all utrustning tillbaka till Kajaktiv, så det går bra att åka direkt hem efter turen.

Vad vi går igenom:

Vilken kajak passar just dig, vad bör du tänka på. Inställning av kajaken så att du sitter bekvämt men kan manövrera kajaken på ett bra sätt. Att komma i och ur kajaken på vattnet. Paddelteknik: Effektiv paddling framåt. Svänga kajaken med fart och stillastående oavsett om du har kajak med skädda eller roder. Bromsa och paddla baklänges. Svänga med olika styrtag, undanmanöver. Sidoförflyttning


Företagsevent och privata grupper

För den mindre gruppen kan ni boka ett eget evenemang där tillval som spa och catering också finns att tillgå.

Kajaktur i Malingarna med grundkurs i långfärdspaddling

Våra kurser passar alla

För vem?

För dig som vill ut på en fin tur och lära sig grunderna i att paddla långfärdskajak. Du bör kunna simma. Vi brukar ha åldersgräns på 15 år i målsmans sällskap upp till 18 år. Är det yngre personer än 15 år som önskar delta i kursen så kan ni kontakta oss.


Planerade datum för 2023

  • 1 juli
  • 15 juli
  • 5 augusti
  • 26 augusti

Kostnad

  • Pris inklusive hyra av kajak: 1 390:-
  • Pris med egen kajak: 1 190:-

Tider

  • Start: 13:00
  • Slut: 20:00

Hur man bokar direkt med Next Step Nature

Epost: jens@nextstepnature.se
Telefon: +4670-6958183

Professionella instruktörer från Kajaktiv

Västerdalälven Dalarna

Om Next Step Nature

Tanken på Next Step Nature växte fram under många år hos Jens Sarlin som äger och driver företaget sedan 2019. Jens har en bakgrund som lärare på en utbildning för natur- och friluftsguider i Värmland. Företaget fokuserar på turer där upplevelsen, och inte prestationen, står i fokus. “Pressa kaffet istället för kroppen” har blivit ett motto.

Genom att använda friluftslivet och alla de sätt på vilka du kan färdas genom skog och mark och över älv och sjö hjälper dig Jens att upptäcka och njuta av de vackra omgivningarna. Hans bakgrund som lärare skiner igenom i hans vilja och glädje att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter,oavsett om det handlar om padddelteknink eller i hur man bäst gör upp en eld.

Dala-Floda erbjuder den perfekta platsen för ett basläger. Älven med alla sina tillflöden, sjöarna och skogen i närområdet erbjuder stor variation i aktiviteter och intryck.

När Jens själv får välja så tar han kajaken eller kanadensaren tidig morgontur sommartid. På vintern tar han fram sina Tegsnässkidor och det blir många mil i skogarna och på myrarna. Detta är något som återspeglas i Next Step natures utbud. Samarbeten med de andra entreprenörerna i byn är en viktig del i verksamheten och samarbetet med Kajaktiv är naturligt på många sätt, inte minst då Jens och James är vänner sen många år. I en liten bygd är det extra viktigt med nära samarbeten.


Hitta till oss på Kajaktiv

Kajaktiv ligger I hjärtat av dalarna, ungefär tre timmar med bil från Stockholm och fem timmar från Göteborg. För dig som kommer mer långväga ifrån kan vi erbjuda övernattningsmöjligheter i vårt kursboende. Du kan också slå upp tält i anslutning till vår anläggning om du vill.

Tåg- och bussanslutningar

Du kan ta tåget till Borlänge eller Djurås från de flesta större städerna i Sverige. Därifrån kan du sedan ta buss till Dala-Floda. Du kan också ta kontakt med oss för eventuella möjligheter att bli hämtad i Djurås.

Boka din kurs här

Boka direkt med Next Step Nature

jens@nextstepnature.se +4670-695 81 83

Information kring boende »
Avbokningsregler och betalning »

Först lite kakor

Vi använder nödvändiga kakor för att du ska kunna handla våra produkter. Vi lagrar även en del kakor för att kunna förbättra vår service. Nedan kan du acceptera de kakor vi använder.