SUP-Brädor

Här hittar du hela vårt sortiment av SUP-brädor och tillbehör. Vi säljer uppblåsbara brädor från hela Redpaddles sortiment. Efter att ha jobba med olika märken har vi fastnat för Red Paddle därför vi anser att de gör de bästa uppblåsbara SUP-brädorna på marknaden.

Underkategorier

Vårt sortiment från Red Paddle

Fördelar med Uppblåsbar SUP bräda

Uppblåsbara brädor har blivit den mest populära konstruktionen på den europeiska marknaden tack vare möjligheten att rulla ihop dem och enkelt kunna packa ner den i en ryggsäck. Det innebär att du lätt kan ta med den i bilen, på bussen eller flyget. Brädorna är stöttåliga och väldigt robusta. Det är inga problem att krocka mot stenar eller tappa brädan i marken.

Stor kvalitetsskillnad mellan lågpris-brädor och premium-brädor.

Som med det mesta finns det stora kvalitetsskillnader mellan uppblåsbara brädor. Lågprisbrädor kan se bra ut vid första anblick, men de klarar inte att hålla det höga tryck som krävs för att göra en bräda riktigt styv. En bra bräda bör klara av ett tryck av minst 20 psi. Red Paddle har 25 psi.. Billiga brädor brukar få en bananform när man står på dem i vattnet och blir därför tunga att paddla framåt, då de “plogar” genom vattnet istället för att glida på ytan. Redpaddle löser det här med en pump som klarar att leverera extra högt tryck, en bräda som klarar trycket sam två skenor som träs in i kanaler på brädans väggar, i mitten där paddlaren står. 

Att tänka på när du väljer SUP bräda

När du ska välja en SUP som passar dig är det ett par saker du behöver ta hänsyn till. Viktigast är att att du får rätt bräda för din kroppsvikt, samt att du väljer en bräda anpassad för hur du vill använda den. Nedan reder vi ut begreppen. Kom ihåg att om du behöver personlig guidning i ditt val så finns vi ett telefonsamtal bort. 

Steg 1

är att välja rätt kategori av SUP för dina ändamål. Nedan går vi igenom våra olika kategorier kortfattat. Detaljerad information om varje kategori finns på sidorna för respektive. 

supbrädor från redpaddle

All-Round-bräda

Ride är den mest populära kategorin. Den ultimata brädan för den som söker efter varierad paddling. Allt från att glida runt på lugna vatten och passa på att surfa när tillfälle ges. Helt enkelt bra för den som vill ha lite av varje. Läs mer om våra Allroundbrädor här.

Touring-bräda

För dig som är intresserad av längre turer. Styva och stabila brädor, ideala för att packa campingutrustning och är anpassad för höga hastigheter & kursstabilitet. Läs mer om våra Touringbrädor här.

Sport-bräda

Sportserien är utmärkt för svenska förhållanden. De är lite längre och smalare och glider därför enkelt fram på vattnet. Sportserien passar bra för paddlare med lite mer erfarenhet. Den är stabilare än racebrädorna men håller ändå god fart.

Race-bräda

Racebrädorna är designad för hög hastighet och smidighet i åtanke. Brädorna är Längre och smalare för bra glid. De är även styvare och anpassade för en sak. Fart. Racebrädorna är det självklara valet för den erfarne paddlaren som vill träna och tävla. Läs mer om våra Racebrädor här

Surf-bräda

SUP-surfing är mycket roligt. En paddel i handen ger mer balans och är ett bra sätt att komma in i sporten. Red Paddles Whip SUPs är kortare, bredare i nosen och har en smalare bakända. perfekt för att surfa. Läs mer om våra Surfbrädor här.

Fors-bräda

Wild brädan för fors skapades för att klara av mer extrema förhållanden av snabbt flödande vatten. Sidorna är högre så du kan bryta dig in och ut ur starka strömmar. Den tydliga rockerprofilen innebär att den går mjukare i stökigt vatten. Forsbrädorna är nischade och passar dig som vill göra något annorlunda och drivs av lekfull paddling.  Läs mer om våra Forsbrädor här.

Yoga-bräda

Yoga på vattnet utmanar din balans och kroppskontroll ytterligare ett par nivåer. Med den mjuka ytan och uppblåsbara konstruktionen ger den en perfekt plattform till dina yogapass. Läs mer om våra Yogabrädor här.

Junior-bräda

SUP paddling är inte bara för vuxna, vilket är därför Red Paddle har designat en bräda för dem små i åtanke. Förutom de glada färgerna och roliga motiven är brädan lika high tech som en vuxen bräda. 

Windsurf-bräda

Red Paddles vindsurfingbrädor har möjligheten att sätta på ett segel när det är mycket vind och redo att paddlas när det är vindstilla. En unik kombination som är riktigt bra för svenska förhållanden. Seglen säljs separat. Läs mer om våra vindsurfbärdor här.

Eventbrädor

Red Paddle har en kollektion av brädor för familjer eller grupper som vill utforska tillsammans och ha roligt - en tandem bräda för två eller fyra person som ni dessutom kan tävla med. Perfekt för den som jobbar med företagsevent nära vatten. Läs mer om våra eventbrädor här.

Steg 2 - Välj storlek efter din vikt

Det finns ingen one size fits all när det kommer till SUP brädor. En tyngre person behöver en bräda med högre volym än en lättare person och vice versa. När du har valt typ av bräda är nästa steg att välja storlek. De flesta modeller kommer i ett par storlekar för att kunna ge samma paddel och surfegenskaper oavsett vikt på personen. 

Brädans Tjocklek

Red paddles brädor kommer i olika tjocklekar som har olika egenskaper. Varje SUP-kategori har i regel en till två olika tjocklekar. Du väljer storlek efter vikt. Nedan är en övergripande förklaring. Ta kontakt med oss om du är osäker på vilken bräda som passar din vikt.

1. 100 mm - Barnbrädor och surf brädor är de tunnaste. Anledningen till att surfbrädorna är tunnare är att de enklare ska kunna skära in i vattnet när man vinklar brädan på en våg.

2. 120 mm - Den vanligaste tjockleken på allroundbrädorna som t.ex Ride-serien. Dessa brädor är gjorda både för surf och touring. Brädorna i den här tjockleken har mycket god styvhet.

3. 150 mm - De tjockaste brädorna blir styvare. I sortimentet är det racing, expidition och yogabrädor som har den här tjockleken. Prioriteten för dessa brädor är styvhet, kursstabilitet och lastkapacitet. 

Brädans Längd

Generellt kan man säga att en längre bräda är snabbare och mer kursstabil, men svårare att svänga runt. Därför är Racebrädor och touringbrädor längre. Är du ute efter träning och motion, långfärd, eller planerar att köra tävlingar ska du titta på de längre brädorna. 

Brädans Bredd

Det är stor skillnad att paddla på platt vatten och vindstilla mot öppet vatten med vågor. Man blir snabbt trött i besvärliga förhållanden, då underlättar en lite bredare bräda för extra stabilitet. 

En bräda designad för tävling har sällan en bredd över 28” för att vara så snabb som möjligt. Vid ökad bredd blir det svårare att få ett riktigt rent paddeldrag, men tänk på att du kommer inte att paddla snabbt om du inte står stabilt på fötterna. Många paddlar mer effektivt med en tryggare bräda. 

I Dala Floda kan du provpaddla alla SUP brädor i vårt sortiment

I direkt anslutning till vår butik i Dala Floda ligger älven. Här kan du provpaddla alla SUP-brädor i vårt sortiment. När du besöker oss i butiken, lyssnar vi på vad du söker för typ av SUP och hjälper dig att välja ut ett par modeller att prova på vattnet. Vi går ner till bryggan och du testar själv. Vi strävar efter att kunna ge dig som vill provpaddla tid och guida dig till rätt köp. Därför är det en bra idé att ringa först och meddela att du kommer, eftersom trycket under högsäsong kan vara stort. Du får låna paddel, flytväst och leash från oss, men ta gärna med dig ombyte och handduk. 

Trygghet när du köper online

Vårt mål är att alla våra kunder ska vara nöjda med sin produkt och känna att man har man har gjort rätt köp. Om du är osäker på vilken SUP som passar dig bäst, kontakta oss via e-post eller telefon så guidar vi dig.

skötsel av din SUP-bräda

Förvaring

När du förvarar brädan över över lång tid, till exempel över vintern bör du se till att tömma den på luft. Ska du förvara brädan utomhus, se till att den inte ligger i direkt solljus över längre tid.

Skötsel av pump

Pumpen behöver smörjas emellanåt med en silikonspray. Vi rekommenderar CRC silikonspray.

Produktgaranti

Red Paddle utökar sin garantitid på alla brädor från 2020 års modeller och framåt till 5 års garanti. Tidigare årsmodeller har 2 års garanti från Redpaddle. För att kunna utnyttja garantin måste du registrera brädans serienummer på Redpaddles webbplats inom 3 månader efter köp. Serienumret hittar du på brädans luftventil. Registreringen hittar du här. 

Det här ingår vid köp av SUP

Alla brädor levereras med följande

- Rullväska med hjul och bärremmar (Compact brädan levereras med ryggsäck).
- Marknadens bästa pump
- Leash för säker paddling
- Reparationssats
- Vattentätt mobilfodral för säker paddling.

Om du har beställt en delbar paddel till din bräda, eller om du köpt ett paket med paddel, hittar du paddeln i väskan vid leverans. 

Kajaktivs service

Vi driver en specialistbutik som fokuserar på produkter med hög kvalitet och vill att våra kunder ska känna sig trygga med att köpa av oss. Det är inte vanligt, men det händer att det uppstår problem med SUPar. Om du skulle uppleva något problem med din bräda eller pump hjälper vi dig gärna. Vi har de vanligaste reservdelarna på lager och bra kontakt med Redpaddle för att snabbt få tag i speciella reservdelar. Under åren har vi hjälpt våra kunder att serva pumpar, och reparerat skadade brädor.